Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcelor straalt op positieve beurs

Arcelor straalt op positieve beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag verder vooruit. Het besluit van China om de importheffingen op sommige Amerikaanse goederen te halveren zorgde voor een positieve stemming. Op het Damrak maakte ArcelorMittal een koerssprong na beter dan verwachte resultaten van het staalconcern. De Amsterdamse AEX-index bereikte mede daardoor het hoogste niveau van dit jaar.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 617,85 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 963,77 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,7 procent.

ArcelorMittal prijkte bovenaan de AEX met een winst van 11 procent. Volgens analisten overtroffen de kwartaalcijfers van de staalmaker de verwachtingen. Ook is 's werelds grootste staalproducent voor dit jaar optimistischer over de staalvraag in zijn belangrijkste markten. Tankopslagbedrijf Vopak en olie- en gasconcern Shell sloten de rij met minnen van 0,3 procent.

Intertrust

ING dikte 1,8 procent aan ondanks een flinke daling van de kwartaalwinst. De bank maakte veel extra kosten in verband met zijn inspanningen om witwassen tegen te gaan. Ook kreeg ING een boete in Italië in verband met gebreken in het antiwitwasbeleid. De bank wist wel weerstand te bieden aan het ongunstige renteklimaat.

In de MidKap zakte financieel dienstverlener Intertrust 1,7 procent na een daling van de winstmarge in het vierde kwartaal. Roestvrijstaalmaker Aperam was de sterkste stijger met een plus van 5 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM won 1,1 procent. KLM schort de vluchten naar Peking en Shanghai tot en met 15 maart op vanwege het nieuwe coronavirus.

Nokio

Nokia klom 3,3 procent in Helsinki. De Finse fabrikant van netwerkapparatuur voerde afgelopen kwartaal zijn winstgevendheid aanzienlijk op. In Parijs werden de resultaten van farmaceut Sanofi (plus 2,3 procent) en olie- en gasconcern Total (plus 1,8 procent) goed ontvangen. De Italiaanse bank UniCredit, die ook met cijfers kwam, steeg 5,7 procent in Milaan.

De euro bleef vlak op 1,1003 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 51,21 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 55,36 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Deutsche Bank haalt ArcelorMittal van de kooplijst 1
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,510 17 apr
-0,250 -1,05%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links