Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toyota verhoogt winstverwachting

TOKIO (AFN) - De Japanse autoproducent Toyota Motor heeft zijn winstverwachting voor zijn lopende boekjaar verhoogd, geholpen door kostenverlagingen en een waardedaling van de yen. Het concern maakt daarbij wel de kanttekening dat de gevolgen van het nieuwe coronavirus nog moeilijk zijn in te schatten en nog niet in de nieuwe voorspellingen zijn ingeprijsd.

In het afgelopen kwartaal verviervoudigde de nettowinst ruimschoots tot 738 miljard yen, omgerekend 6,1 miljard euro. De kwartaalomzet kwam uit op 7,5 biljoen yen, een daling van 3,3 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam onder andere door een daling van de autoverkopen op de thuismarkt met bijna 9 procent. In Japan zijn auto's duurder geworden door een belastingverhoging.

Toyota verhoogde donderdag de prognose voor de nettowinst voor heel zijn boekjaar naar 2,35 biljoen yen. Het concern moest vorig jaar een aantal keren zijn winstverwachting juist naar beneden bijstellen als gevolg van een duurdere yen. Dat hing samen met de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Coronavirus

De grootste autofabrikant in Japan heeft ook zijn verwachting voor de autoverkopen dit jaar licht verhoogd. Toyota denkt nu 10,73 miljoen auto's aan de man te brengen. Dat zijn er iets meer dan de 10,7 miljoen stuks in 2019.

Door het coronavirus zijn veel autofabrieken en toeleveranciers van onderdelen in China stil komen te liggen. "Wij kijken nu scherp naar onze voorraden onderdelen die uit China komen en naar alternatieve productiemogelijkheden", zegt Masayoshi Shirayanagi, operationeel directeur bij Toyota.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links