Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Solide resultaten voor ArcelorMittal'

Gepubliceerd op 6 februari 2020 09:07 | Views: 3.806 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 04 dec

17,47 +0,51 (+3,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft over het afgelopen kwartaal solide resultaten geboekt, die de verwachtingen overtroffen. Dat meldde Morgan Stanley in een reactie op de cijfers van het staalconcern. Ook andere analisten liet zich positief uit over ArcelorMittal dat stevig in de lift zat op de beurs in Amsterdam.

Morgan Stanley wijst onder meer op een sneller dan verwachte schuldreductie. ArcelorMittal gaf aan voor eind dit jaar te rekenen op een nettoschuld van 7 miljard dollar, waarmee die doelstelling eerder zou worden behaald dan gedacht. Het advies bij Morgan Stanley staat op overweight.

ING gaf eveneens aan dat de prestaties beter waren dan gedacht, terwijl ArcelorMittal zich positiever uitliet over de staalvraag in 2020. ING heeft een buy-advies, met een koersdoel van 18 euro voor het bedrijf.

Positieve cijfers

Goldman Sachs sprak van positieve cijfers, met een resultaat dat beduidend hoger was dan de consensus. Verder is het dividend ook wat hoger. Het advies is buy, met een koersdoel van 17,20 euro. Bij Citi werd gewezen op de lager dan verwachte schuld. Die bank heeft een buy-advies met een koersdoel van 22 euro. Jefferies (buy en koersdoel van 18,50 euro) haalt onder meer de betere outlook voor dit jaar aan.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde donderdag omstreeks 10.10 uur een plus van 10,3 procent op 15,80 euro. Daarmee was het aandeel met afstand de sterkste stijger in de AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare