Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING hoogvlieger op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ING was woensdag duidelijk in trek op Beursplein 5. Het financiële concern werd door beleggers beloond voor beter dan verwachte resultaten. Mede door de stevige koerswinst van ING eindigde de AEX-index de sessie duidelijk met winst. Ook cijfers van roestvrijstaalbedrijf Aperam werden in Amsterdam positief ontvangen. Elders in Europa deden graadmeters een stapje terug.

De AEX-index sloot 0,8 procent hoger op 536,63 punten. De MidKap, met daarin Aperam, won 0,6 procent tot 738,40 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

ING won dik 6 procent en was daarmee de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Het concern boekte in 2018 minder winst door de megaboete die de bank kreeg in verband met witwassen. De bank zegt scherper op de kosten te letten. Analisten spraken van goede resultaten. Aperam voerde de MidKap aan met een plus van 6 procent na beter dan verwachte resultaten.

TomTom

TomTom, dat ook met cijfers kwam, sloot bij de middelgrote fondsen onderaan met een verlies van 5,6 procent. Met name de vooruitzichten van het navigatiebedrijf vielen tegen. SBM Offshore (plus 0,8 procent) wist de aandacht eveneens op zich gericht. Topman Bruno Chabas van de maritiem dienstverlener moet getuigen in een corruptieaffaire. Het gaat om een al jaren durende juridische twist met een klokkenluider.

In Frankfurt verloor Daimler 1,8 procent. De automaker kwam met een fors lagere jaarwinst op de proppen. Carlsberg kreeg er in Kopenhagen bijna 4 procent bij. De Deense bierreus bracht meer bier aan de man en zag vooral de vraag naar duurdere biertjes stijgen. Ook gaat Carlsberg eigen aandelen inkopen.

Geen goedkeuring

Alstom steeg 4,1 procent en Siemens daalde 1 procent. Brussel geeft geen goedkeuring voor de fusie tussen de treindivisies van het Franse industrieconcern en zijn Duitse branchegenoot. Verder waren Italiaanse banken in trek als gevolg van de uitgifte van zeer gewilde Italiaanse staatsobligaties.

De euro was 1,1381 dollar waard, tegen 1,1408 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 54,16 dollar. Brent werd 1,1 procent duurder op 62,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ING

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 6 februari 2019 22:12
    ING bedankt haar klanten.
    Met uw geld hebben wij flinke wist kunnen maken en zeer weinig aan u uit hoeven te keren in de vorm van rente. Wij danken u voor uw vertrouwen en hopen dat u nog lang klant van ons zult blijven. Het witwassen was een slippertje. Wij hopen dat Hamers het niet meer zo ver laat komen.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. ING Groep 24 apr
    14,670
    -5,96% -0,930

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links