Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Jaarwinst ING omlaag door megaboete

Gepubliceerd op 6 feb 2019 om 07:38 | Views: 12.085

ING 17 jan

10,62 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in 2018 minder winst geboekt dan een jaar eerder. Het resultaat werd onder meer omlaag getrokken door de megaboete die de bank kreeg in verband met witwassen. Het financiële concern meldt bij zijn jaarcijfers verder dat er een noodzaak is tot verdere kostendiscipline, vanwege een verwachte terugloop in de groei bij kredietverstrekking aan bedrijven.

Onder de streep bleef 4,7 miljard euro over, tegen een nettowinst van 4,9 miljard euro in het voorgaande jaar. Het zogeheten onderliggende resultaat voor belastingen, de winst zonder het effect van de schikking, groeide evenwel met 4,5 procent naar 7,5 miljard euro.

ING erkende in september tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen. De zaak werd voor 675 miljoen euro geschikt met het Openbaar Ministerie (OM). Daarnaast betaalde ING de overheid 100 miljoen euro terug. De kwestie leidde tot veel politieke ophef en maakte ook de positie van financieel directeur Koos Timmermans onhoudbaar.

Reuring

Wat betreft boetes en schikkingen heeft de bank de witwasaffaire afgerond, zegt topman Ralph Hamers. Maar hij benadrukt dat het verbeterproces bij de bank zelf gewoon doorgaat. De verdere kostendiscipline bij ING betekent volgens Hamers overigens niet dat er weer een nieuwe banenreductie aankomt.

Eerder vorig jaar zorgde de mislukte poging tot een salarisverhoging voor Hamers eveneens voor veel reuring. Ondanks dit alles kreeg ING er weer veel nieuwe klanten bij. Het wereldwijde klantenbestand groeide met 1 miljoen naar 38,4 miljoen. De bank slaagde erin hogere inkomsten uit commissies te halen, terwijl de risicokosten daalden. De kwartaalbuffer bleef sterk met een score van 14,5 procent.

Net alles alle banken merkt ING de laatste tijd wel de onrust op de financiële markten. De bank ziet verder dat er momenteel sprake is van een afwachtende stemming bij bedrijven vanwege de onzekerheden rond de handelsoorlog en de brexit. Hamers denkt bijvoorbeeld dat de economische groei in Nederland daarom wat zal afzwakken. Maar die 'slowdown' staat verdere groei van ING volgens hem niet in de weg.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 80% zegt kopen 41 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Basta
3
"Knappe cijfers ondanks megaschikking". Zo had het ook gekund, stelletje azijnpissers.

Basta
bedoekt
0
quote:

Basta schreef op 6 feb 2019 om 07:48:


"Knappe cijfers ondanks megaschikking". Zo had het ook gekund, stelletje azijnpissers.

Basta


Precies. "ING overtreft winstverwachting" had ook gekund
Maros
1
Vidoque
2
Die koppenmakkerij bij IEX begint echt zielige vormen aan te nemen. Maar ja...journalistiek is toch echt een vak.
Charlemagne
0
IEX neemt berichten van een dienst integraal over (denk ik) en bedenkt dit dus niet zelf. Als dat zo is zouden ze de betreffende dienst er eens op aan kunnen spreken dat die eens wat genuanceerder naar de kopregels kijken, want dit soort misperen is schering en inslag. Negatief zijn 'bekt' nu eenmaal lekkerder dan positivisme en dat mag toch niet de bedoeling zijn. Maar zoals gezegd: iedereen kijkt toch naar de onderliggende cijfers....
TegenBeterWetenIn
0
quote:

Charlemagne schreef op 6 feb 2019 om 08:14:


IEX neemt berichten van een dienst integraal over (denk ik) en bedenkt dit dus niet zelf. Als dat zo is zouden ze de betreffende dienst er eens op aan kunnen spreken dat die eens wat genuanceerder naar de kopregels kijken, want dit soort misperen is schering en inslag. Negatief zijn 'bekt' nu eenmaal lekkerder dan positivisme en dat mag toch niet de bedoeling zijn. Maar zoals gezegd: iedereen kijkt toch naar de onderliggende cijfers....De AFN is zwaar gelieerd met Bloomberg. Is dus gewoon Amerikaans doemschrijven. Staat zo in de werkinstructies
Vidoque
0
quote:

candyman schreef op 6 feb 2019 om 08:20:


iEX heeft dit niet geschreven.
Gewoon copy/paste van AFN.

Dan is het nog erger dan ik dacht.
zonnedaal
0
quote:

Vidoque schreef op 6 feb 2019 om 08:29:


[...]
Dan is het nog erger dan ik dacht.


Newsfeed gaat 24/7 automatisch. Zit geen IEX'er tussen. Komen nu ongeveer het kantoor binnen :)
Vidoque
0
quote:

zonnedaal schreef op 6 feb 2019 om 08:33:


[...]

Newsfeed gaat 24/7 automatisch. Zit geen IEX'er tussen. Komen nu ongeveer het kantoor binnen :)


Tjee..het kan nog erger...als dat waar is.
havik of duif
0
Hier is de nieuwe kop boven artikel.
BOETE GEEN INVLOED OP STERKE GROEI VAN ING BANK.
rene02
0
Door de kop waar 1 redacteurtje zijn stuk mee begint kan nu wel de koers weer dalen. Dit heet negatieve beinvloeding. De koers van ING staat nu al te laag
Ozzy
0
Je kan beter aandelen ING kopen dan je geld op de bank zetten +/- 6-7% dividend rendement.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links