Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer verliezen op beurzen Europa

Weer verliezen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag opnieuw stevig omlaag. De vrees voor een stijgende inflatie en meer Amerikaanse renteverhogingen bleef de handel domineren. Overigens was kort na opening op Wall Street alweer een voorzichtig herstel te zien.

De Amsterdamse AEX-index stond in de middaghandel 2,3 procent lager op 530,06 punten. Dat is het laagste niveau sinds september vorig jaar. . De MidKap duikelde 1,9 procent tot 801,88 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 2 procent.

In de AEX stonden alle fondsen in het rood. De grootste daler was KPN (min 3,4 procent), gevolgd door Heineken, NN Group en Unibail-Rodamco met minnen tot 2,9 procent. Digitaal beveiliger Gemalto en ABN AMRO wisten de schade beperkt te houden tot een koersverlies van 0,6 procent.

TomTom

TomTom zakte ruim 7 procent in de MidKap. Het navigatiebedrijf zag ook in het vierde kwartaal de omzet flink dalen door afnemende verkopen van zijn consumentenproducten. Over heel 2017 werd een nettoverlies geleden, mede door een stevige afschrijving op de waarde van de worstelende consumententak. Ook vielen de vooruitzichten tegen.

Flow Traders was juist een opvallende stijger bij de middelgrote fondsen met een plus van bijna 14 procent. De beursintermediair, die profiteert van de toegenomen volatiliteit op de aandelenmarkten, liet weten te voldoen aan de Europese kapitaaleisen voor kredietinstellingen en beleggingsondernemingen.

BP

De Britse oliereus BP, die met beter dan verwachte resultaten kwam, steeg in Londen 0,2 procent. In Parijs verloor BNP Paribas 1,3 procent. De grootste bank van Frankrijk schroefde zijn winstdoelstelling voor 2020 iets op, maar de kwartaalcijfers vielen wat tegen. BNP kampte onder meer met hogere kosten. Ook pakten wisselkoersen enigszins ongunstig uit.

In Frankfurt leverde Munich Re 4,7 procent in. De Duitse herverzekeraar zag de jaarwinst sterk dalen als gevolg van de zware orkanen die in de nazomer het Caribisch gebied en het zuiden van de Verenigde Staten teisterden.

De euro was 1,2344 dollar waard, tegen 1,2407 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,1 procent minder op 64,12 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 67,43 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2018 16:28
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 6 februari 2018 16:11:

    Weer verliezen ? niet te snel jubelen hè ! het is alweer bijna groen.

    Hahaha, zelfs de bitcoin stijgt alweer.
    De bitcoin knalt hard omhoog maar dat zie je de laatste dagen vaker om vervolgens de dag erop nog lager te gaan. Waarschijnlijk koopjesjagers die goedkoop instappen en de koers wat opkrikken.

    Wall Street is wel extreem volatiel! Van +1.4% naar -0.7% en daartussen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links