Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi: geen versoepeling bankregels

BRUSSEL (AFN/RTR) - President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) is erg bezorgd over het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om de strenge regels voor de bankensector te versoepelen. Volgens Draghi is een versoepeling van de bankregels ,,wel het laatste wat we nu nodig hebben''.

Dat zei Draghi maandag in het Europees Parlement. Volgens de ECB-president hebben de strikte regels voor banken die na de financiële crisis zijn ingevoerd juist gezorgd voor een sterker financieel systeem. Er moet daarom niet worden teruggegaan naar de omstandigheden die er waren voor de crisis, aldus Draghi.

De ECB-voorzitter verwierp verder de beschuldigingen uit het kamp van Trump dat Duitsland de ,,zwaar ondergewaardeerde'' euro als middel zou gebruiken om een handelsvoordeel te verkrijgen ten opzichte van zowel de Verenigde Staten als andere Europese landen. De sterke handelsprestaties van Duitsland zijn volgens Draghi het gevolg van een verhoogde productiviteit. Daarbij is het land niet schuldig aan valutamanipulatie, aldus de centralebankpresident.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links