Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen zakken in het rood

Europese beurzen zakken in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten maandag in de loop van de middag in het rood. De onzekerheid over de politieke ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten hing boven de markt. In Amsterdam kon ABN AMRO op aandacht rekenen, na de aankondiging van een stevige ingreep onder het topmanagement.

De AEX-index noteerde halverwege de middaghandel 0,5 procent lager op 483,70 punten. De MidKap daalde 0,5 procent naar 698,85 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren 0,2 tot 0,8 procent.

ABN was vlak, nadat het aandeel eerder nog koploper was bij de hoofdfondsen op het Damrak. De bank schrapt zo'n zestig van de honderd hoogste managementfuncties, om de toplaag beter in balans te brengen met het uitgedunde personeelsbestand in de hele bank. Bestuurder Chris Vogelzang is in verband met de reorganisatie per direct afgetreden.

Kluwer

Wolters Kluwer was de sterkste winnaar in de AEX met een plus van 0,6 procent. De hoofdindex kende verder hoofdzakelijk verliezers. Gemalto sloot de rij met een min van 1,8 procent.

Bij de kleinere bedrijven won BinckBank 1 procent. De onlinebroker zag het aantal transacties van klanten vorig kwartaal weer aantrekken na een lange periode van krimp. Dat herstel was echter onvoldoende om een forse winstdaling over heel 2016 te voorkomen.

Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair verloor 2,3 procent in Dublin. De prijsvechter zag zijn winst vorig jaar sterker dalen dan verwacht en kwam met voorzichtige verwachtingen voor 2017. Concurrent easyJet leverde 1 procent in, ondanks een toename van het aantal passagiers in januari. In Londen werd IAG bijna 2 procent minder waard, mede omdat er bij dochteronderneming British Airways weer wordt gestaakt. Air France-KLM stond in de MidKap 0,5 procent in het rood.

UniCredit verloor in Milaan meer dan 5 procent. De geplaagde Italiaanse bank bereikte dit weekend met de vakbonden een akkoord over het schrappen van 3900 banen in Italië.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 53,66 dollar. Brent werd 0,5 procent goedkoper bij 56,53 dollar per vat. De euro was 1,0728 dollar waard, tegen 1,0785 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links