Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse autoverkopen op laagste niveau in bijna 30 jaar

Gepubliceerd op 6 januari 2021 12:57 | Views: 1.601 | Onderwerpen: autoindustrie, Groot-Britannië

VOLKSWAGEN PREF 26 jan

163,22 0,00 (0,00%)

LONDEN (ANP/AFP) - De autoverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn afgelopen jaar uitgekomen op het laagste niveau sinds 1992. De vraag naar nieuwe voertuigen stond onder druk door de coronacrisis en de aanhoudende brexitonzekerheden, zo kwam naar voren uit gegevens van handelsorganisatie SMMT.

Op jaarbasis vielen de verkopen dik 29 procent lager uit tot 1,6 miljoen voertuigen. Het omzetverlies kwam uit op omgerekend 22,6 miljard euro. Volgens SMMT moet 2020 als een "verloren jaar" voor de auto-industrie worden gezien.

Door de coronapandemie waren showrooms een groot deel van het jaar dicht. Verder eiste de onzekerheid over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie sinds de brexit haar tol, aldus de organisatie. Ook deed de Britse beslissing om tegen 2030 geen nieuwe diesel- en benzineauto's meer toe te staan de verkopen geen goed.

Herstel

"Met de uitrol van de vaccins en de duidelijkheid over onze nieuwe relatie met de EU, waarover kort voor kerst een akkoord werd bereikt, moet 2021 een jaar van herstel worden", zei SMMT-topman Mike Hawes. Hij was ook positief over fabrikanten die de komende maanden recordaantallen elektrische voertuigen op de markt brengen.

De strenge Britse maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen zullen de verkopen van auto's in de eerste maanden van het nieuwe jaar nog wel in de weg zitten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN PREF 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare