Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple koppelt bonus bestuurders aan milieu en sociaal gedrag

CUPERTINO (ANP/AFP) - Het Amerikaanse techconcern Apple gaat bij het uitdelen van bonussen voor topmanagers ook kijken naar verdiensten op het gebied van duurzame energie, diversiteit op de werkplek en andere sociale en milieukwestie. Dat blijkt uit een ingediende aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De verandering worden dit jaar van kracht. De wijziging is bedoeld om de leidinggevenden van Apple te motiveren "om te voldoen aan uitzonderlijk hoge normen van waardengedreven leiderschap, naast het leveren van sterke financiële resultaten", zo valt in het document van Apple te lezen.

De financiële doelstellingen en de drempels voor managementbonussen bij Apple zullen niet veranderen, aldus de iPhone-fabrikant. Voor het al dan niet naleven van de waarden van Apple kan worden beslist de uitgekeerde bonus met 10 procent te verhogen, of te verlagen.

Ecologische voetafdruk

"We hebben jarenlang het voortouw genomen bij het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en streven ernaar om op een dag voor al onze producten en verpakkingen 100 procent gerecycled en hernieuwbaar materiaal in te kopen", aldus Apple. "We zijn ervan overtuigd dat diversiteit de drijvende kracht achter innovatie is en de sleutel tot ons succes."

Apple maakt op 27 januari de jaarcijfers over 2020 bekend. Op 23 februari vindt de virtuele jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
APPLE INC.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 18 apr
    167,040
    -0,57% -0,960
  2. APPLE INC. 18 apr
    157,000
    -0,41% -0,640

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links