Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cabinebonden gaan weer praten met KLM

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 15:38 | Views: 995 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17 jan

9,90 0,00 (0,00%)

SCHIPHOL (AFN) - De vakbonden voor cabinepersoneel van KLM gaan weer in gesprek met de luchtvaartmaatschappij. Dat meldden VNC en FNV Cabine nadat zij een uitnodiging ontvingen van KLM.

De cabinebonden wezen eerder een onderhandelingsresultaat af dat in oktober met KLM werd bereikt. Het cabinepersoneel vond een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen te mager. KLM had het afwijzen van het cao-voorstel onbegrijpelijk genoemd.

VNC heeft de uitnodiging van KLM aangenomen, want "als je niet praat kun je ook niet tot een consensus komen", legt bestuurder Chris van Elswijk uit. Dat betekent overigens niet dat VNC stopt met de acties die het al voert. De bond geeft al sinds half oktober geen toestemming meer aan KLM om van de roosters af te wijken. Dat betekent dat KLM of meer personeel moet inzetten of vluchten uit moet laten vallen. Eventuele hardere acties zouden de cabinebonden pas na de feestdagen gaan voeren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links