Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EasyJet en Just Eat in de FTSE 100-index

Gepubliceerd op 5 december 2019 09:02 | Views: 983 | Onderwerpen: luchtvaart

JUST EAT TAKEAWAY 17 feb

92,50 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet en maaltijdbestelbedrijf Just Eat krijgen een notering in de FTSE 100, de belangrijkste Britse beursgraadmeter. FTSE Russell, de samensteller van de index voor de Londense beurs, heeft dat bevestigd.

EasyJet had een moeilijk eerste halfjaar toen het bedrijf met een voorzichtige vooruitblik kwam. Ook had de prijsvechter, net als concurrenten, last van zwakkere vraag naar vliegreizen vanwege brexitonzekerheid. Door de koersdaling die volgde degradeerde het bedrijf naar de FTSE 250. De laatste maanden herstelde easyJet zich weer. Het bedrijf profiteerde van stakingen bij concurrenten als British Airways en Ryanair.

Just Eat is momenteel het middelpunt van een overnamestrijd, waarbij zowel maaltijdbestelbedrijf Takeaway als techinvesteerder Prosus de onderneming in handen willen krijgen.

Verzekeraar Hiscox en gouddelver Fresnillo degraderen naar de FTSE 250. Hiscox was slechts een jaar genoteerd in de FTSE 100 en Fresnillo sinds maart 2009. De veranderingen worden na afloop van de handelsdag op vrijdag 20 december effectief.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord