Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hoger begin beurzen New York'

'Hoger begin beurzen New York'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met winst aan de nieuwe handelsweek te beginnen. De hogere olieprijzen zorgen voor steun in de rug. Het sentiment op Wall Street zal net als in Europa niet worden geraakt door de uitslag van het Italiaanse referendum en het vertrek van premier Matteo Renzi.

Maandag geven enkele Fed-bestuurders toespraken, waaronder de president van de Fed van New York William Dudley. Kort na opening komen nog wat cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector. Verder is de economische agenda vrijwel leeg. Later deze week wordt nog informatie gemeld over onder meer de fabrieksorders en het Amerikaanse consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan.

Bij de bedrijven is er aandacht voor Energy Transfer Partners. Er is geen vergunning afgegeven door de Amerikaanse overheid voor een omstreden oliepijpleiding over het grondgebied van een Amerikaanse indianenstam in North Dakota. Energy Transfer is bij dat project betrokken.

Overname

Er was ook nog overnamenieuws. Kabelbedrijf Consolidated Communications neemt voor 1,5 miljard dollar inclusief schuld branchegenoot FairPoint over. Verder koopt verzekeraar Liberty Mutual zijn branchegenoot Ironshore van Fosun voor circa 3 miljard dollar.

Tabaksproducent Reynolds American kan mogelijk in beweging komen door het bericht dat British American Tobacco (BAT) met een hoger overnamebod zou gaan komen. BAT bezit al 42 procent van Reynolds en wil de rest ook inlijven. Vorige maand werd een eerder overnamebod verworpen door Reynolds omdat het te laag was.

De Amerikaanse beurzen lieten vrijdag aan het slot weinig beweging zien. Beleggers verwerkten het Amerikaanse banenrapport dat de deur openhoudt voor een renteverhoging door de Federal Reserve later deze maand.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 19.170,42 punten. De S&P 500 noteerde nagenoeg onveranderd op 2191,95 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent op 5255,65 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links