Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street licht hoger na records

Wall Street licht hoger na records

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag iets hoger geopend, waarmee de records van een dag eerder verder werden aangescherpt. Nog altijd is er sprake van optimisme door handelshoop. Beleggers op Wall Street reageren verder op wat bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 27.489 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3080 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,1 procent, tot 8444 punten.

In de markten wordt altijd nog rekening gehouden met een snelle ondertekening van een eerste fase van een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Toch lijken de Chinezen niet zomaar bij het kruisje te willen tekenen. Peking zou van Washington onder meer eisen dat importheffingen op Chinese goederen worden teruggedraaid en dat er een pauze wordt ingelast in de handelsoorlog.

Kroger

Kroger ging 4 procent vooruit. Het supermarktconcern kwam tijdens een beleggersdag met beter dan verwachte prognoses. De verwachte winst per aandeel volgend jaar viel daarbij hoger uit dan waar analisten in doorsnee rekening mee hielden.

Taxibedrijf Uber Technologies stelde in zijn handelsupdate met name teleur als het gaat om het aantal actieve gebruikers en leverde bijna 8 procent in. Wel zette Uber een hogere omzet in de boeken in het afgelopen kwartaal en kwam de onderneming met de belofte van zwarte cijfers in 2021.

Olie- en gasconcern Chesapeake Energy ging 13 procent onderuit na tegenvallende cijfers en vooruitzichten. Het bedrijf kwam ook met een waarschuwing over zijn schuldenlast. Softwareproducent Adobe, bekend van Photoshop, kreeg er 4,6 procent bij dankzij positieve vooruitzichten. Farmaceut Mylan won 2,7 procent door meevallende resultaten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links