Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street scherpt records verder aan'

Gepubliceerd op 5 november 2019 14:52 | Views: 1.538

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een licht hogere opening. Dat zou een verdere aanscherping van de records van een dag eerder betekenen. Nog altijd is er sprake van optimisme door handelshoop. Beleggers reageren verder op een plukje bedrijfsresultaten. Na de openingsbel volgens nog cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector.

In de markten wordt altijd nog rekening gehouden met een snelle ondertekening van een eerste fase van een handelsakkoord tussen de VS en China. Toch lijken de Chinezen niet zomaar bij het kruisje te willen tekenen. Peking zou van Washington onder meer eisen dat importheffingen op Chinese goederen worden terugdraait en dat er een pauze wordt ingelast in de handelsoorlog.

Kroger weet bij de bedrijven de aandacht op zich gericht. Het supermarktconcern kwam tijdens een beleggersdag met beter dan verwachte prognoses. De verwachte winst per aandeel volgend jaar viel daarbij hoger uit dan waar analisten in doorsnee rekening mee hielden.

Peleton Projects

Ook maker van fitnessapparatuur Peloton Projects kwam met zonnigere vooruitzichten voor boekjaar 2020 dan waar in de markt alom rekening mee werd gehouden. Het bedrijf behaalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar op jaarbasis meer omzet, terwijl het verlies minder hoog uitviel.

Taxibedrijf Uber stelde in zijn handelsupdate met name teleur als het gaat om het aantal actieve gebruikers. Daarmee lijkt een lagere opening in het verschiet voor de onderneming ondanks de hogere omzet in de voorbije maanden en de belofte van zwarte cijfers in 2021.

Boeing

Ook staat vliegtuigmaker Boeing in de spotlights. Boeing-baas Dennis Muilenberg is bereid af te zien van zijn bonus dit jaar als gevolg van de financiële impact van de 737 MAX-kwestie. Die toestellen worden wereldwijd om veiligheidsredenen al maanden aan de grond gehouden. Tijdens een verhoor in het Congres vorige week klonk al de nodige kritiek op het beloningsbeleid van Boeing.

Verder kan een adviesverhoging het aandeel van de maker van veganistische burgers Beyond Meat een impuls geven.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie maandag 0,4 procent in de plus op 27.462,11 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er ook 0,4 procent bij tot 3078,27 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 8433,20 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare