Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaat PostNL valt hoger uit'

Gepubliceerd op 5 nov 2018 om 09:26 | Views: 8.362

PostNL 18 apr

2,37 -0,11 (-4,44%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL heeft de voorbije maanden vooral een hoger bedrijfsresultaat behaald dan waar op werd gerekend. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over het postbedrijf. De omzet viel de Belgen wel ietsje tegen. Ook ING had bij het bedrijfsresultaat op minder gerekend.

PostNL zette een onderliggend cash bedrijfsresultaat in de boeken van 23 miljoen euro. Dit was ruim een vijfde meer dan waar KBC op had gerekend. De omzet van 638 miljoen euro die PostNL meldde was minder dan de 652 miljoen euro die de kenners hadden voorzien.

Volgens KBC wist PostNL de nodige kostenbesparingen door te voeren, ondanks de aanhoudende krimp van het postvolume. Deze volumekrimp was sterker dan waar rekening mee werd gehouden. Evengoed blijft er nog veel onduidelijk.

Vooruitzichten ongewijzigd

KBC zou van het bedrijf meer inzicht willen hebben in mogelijke consolidatie in de postmarkt. Ook qua oplopende kosten en het verkoopproces rond de internationale dochters Postcon en Nexive hoopt KBC van PostNL op een duidelijkere stip aan de horizon.

ING wijst er op dat de vooruitzichten over 2018 ongewijzigd zijn gebleven, ondanks een voor PostNL positieve uitspraak over eerder opgelegde verplichtingen om het postnetwerk open te stellen voor concurrenten. ING wijst op een voordeel van 7,5 miljoen euro voor PostNL. ING had graag gezien dat dit voordeel ook zou worden doorvertaald in de verwachtingen voor het hele jaar.

Moeizame markt

Verder noemt ING het teleurstellend dat PostNL niet met meer inzichten is gekomen voor de langere termijn, zeker gelet op de moeizame marktomstandigheden op de Nederlandse postmarkt.

KBC handhaaft zijn koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,50 euro. ING heeft ook een koopadvies met een koersdoel van 5 euro. Het aandeel PostNL zag maandag zijn openingswinst verdampen. Het aandeel noteerde omstreeks 09.50 uur 2,3 procent lager op 2,57 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 84% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Accuboor
0
De minister moet de op hol geslaagde ACM corrigeren. De ACM heeft nog steeds niet tussen de oren dat er steeds minder post wordt bezorgd en dat er steeds meer via email gaat. Wordt hun ingefluisterd door de Vereniging van Grootverbruikers postdiensten (Postcode-loterij en banken) die graag voor slaventarieven reclame blijven verzenden. Dit gaat ten koste van de NL burger die steeds meer voor hun postzegel moet betalen als ze een vakantiekaart oid willen sturen.
tolman
0
Sps uslugi
0
de pakketdienst gaat volgend jaar groeien , de snelheid en hoe veel licht aan de snelheid , tijd is een belangrijke factor .
Wat gaan ze doen met hun stints , is een belangrijke transport middel , zeker voor de toekomst , ik zou zeggen over nemen problemen oplossen , dan kan hier ook winst gemaakt worden en word het in de toekomst meer dan een postbedrijf .
Toekomstbeeld
0
quote:

Accuboor schreef op 5 nov 2018 om 09:34:


De minister moet de op hol geslaagde ACM corrigeren. De ACM heeft nog steeds niet tussen de oren dat er steeds minder post wordt bezorgd en dat er steeds meer via email gaat. Wordt hun ingefluisterd door de Vereniging van Grootverbruikers postdiensten (Postcode-loterij en banken) die graag voor slaventarieven reclame blijven verzenden. Dit gaat ten koste van de NL burger die steeds meer voor hun postzegel moet betalen als ze een vakantiekaart oid willen sturen.Postcode loterij zit bij PostNL :-)

De VEB echter zit bij Sandd....ook tal van overheidsdiensten en veel pensioenfondsen.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links