Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DPA voelt tekort aan hoogopgeleide professionals

Gepubliceerd op 5 nov 2018 om 07:53 | Views: 5.171

DPA 16:39

1,39 -0,01 (-0,71%)

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group heeft, in de huidige hoogconjunctuur en krapte op de arbeidsmarkt, te maken met een snel oplopend tekort aan hoogopgeleide professionals. Dat belemmert de detacheerder in verdere groei, zo waarschuwde het bedrijf maandag in een handelsbericht.

DPA heeft inmiddels ,,de focus verlegd van autonome groei naar versterking van de kernactiviteiten''. De onderneming heeft maatregelen getroffen om de kostenstructuur in lijn te brengen met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. DPA stuurt naar eigen zeggen scherp op rendement en kostenefficiëntie.

In het derde kwartaal haalde DPA een omzet van 39,2 miljoen euro. Dat is een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van een jaar eerder en werd volledig gerealiseerd op basis van autonome groei. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bleef stabiel op 2,6 miljoen euro en de nettowinst kwam uit op 1,3 miljoen euro. Een jaar eerder bleef er onder de streep nog 1,4 miljoen euro over.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DPA 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

DPA Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links