Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IEX Group gaat naar de beurs

Gepubliceerd op 5 nov 2015 om 08:44 | Views: 6.373

AMSTERDAM (AFN) - De leverancier van beleggersinformatie IEX Group zet zelf de stap naar de aandelenbeurs. Het bedrijf neemt de notering van lege beurshuls MTY Holdings over, waardoor er naar verwachting vanaf half december kan worden gehandeld in aandelen IEX.

IEX Group beheert diverse sites voor beleggers zoals iex.nl, belegger.nl en debeurs.nl. Daarnaast is het bedrijf in België actief, met beursduivel.be. Naar eigen zeggen hebben de sites een bereik van circa 1,8 miljoen beleggers, waarvan anderhalf miljoen in Nederland.

IEX sloeg in maart de handen ineen met investeringsmaatschappij Value8, de eigenaar van onder meer MTY Holdings. Die stap volgde op de overname door Value8 van belegger.nl en beursduivel.be. De investeerder kocht die sites in januari van het Finse mediabedrijf Sanoma.

Aandelen

Value8 heeft nu 85 procent van de aandelen MTY Holdings, de opvolger van diervoerbedrijf Witte Molen. Na de 'reverse listing' van IEX krijgt Value8 een belang van 49 procent in dat bedrijf.

IEX verwacht dankzij de beursgang verder te kunnen groeien. Het bedrijf richt zich daarbij onder meer op de ontwikkeling van nieuwe beleggings- en financieringsvormen en op nieuwe, aanvullende informatiediensten. Daarbij hoopt IEX te kunnen profiteren van de groeiende noodzaak voor mensen om hun pensioen zelf aan te vullen. Het bedrijf denkt daarbij alternatieven te kunnen bieden voor de huidige lage spaar- en obligatierente.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
EuroFool
0
quote:

Andre E schreef op 5 nov 2015 om 11:16:


En wat voor een verdienmodel moet dat dan worden.

Dat vraag ik me ook af. Van alles achter een betaalmuur? Dan zal het aantal "klanten" rap afnemen, denk ik. Of (nog meer) reclame? Dan lang leve adblock.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links