Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM bouwt aan winstherstel

BAM bouwt aan winstherstel

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft zijn financiële resultaten de afgelopen maanden verder weten te verbeteren. Het bedrijf boekte meer winst op infrastructuurprojecten, terwijl de Nederlandse bouwmarkt moeilijk bleef.

BAM zag de opbrengsten in de eerste negen maanden van dit jaar met 4 procent stijgen naar 5,4 miljard euro. Het brutoresultaat zonder eenmalige kosten verdrievoudigde naar 45,7 miljoen euro. De totale brutowinst ging met 15 miljoen euro omhoog naar bijna 18 miljoen euro. BAM verwacht dat de brutowinst zonder eenmalige kosten over heel 2015 hoger zal zijn dan in 2014 (62,2 miljoen euro).

BAM zakte door verliezen op grote projecten vorig jaar diep in de rode cijfers. Het bouwbedrijf werkt hard aan een reorganisatie, waarbij de risico's op tegenvallers kleiner moeten worden. Volgens bestuursvoorzitter Rob van Wingerden ligt dit proces op schema. Aan de nieuwe strategie voor de periode tot en met 2020 wordt nog gewerkt. Die plannen worden in februari gepresenteerd.

Maatregelen

BAM gaf donderdag aan maatregelen te zullen nemen om de prestaties van de Nederlandse bouwactiviteiten te verbeteren, maar werkte dat voornemen nog niet uit. Negatieve resultaten op oudere projecten in Nederland zadelden de bouwdivisie de afgelopen negen maanden op met een verlies van ruim 19 miljoen euro. De opbrengsten liepen hier wel met 10 procent op, terwijl de orderportefeuille met 4 procent slonk.

De opbrengsten van de infradivisie stegen met 3 procent, dankzij gunstige ontwikkelingen in het buitenland. In Nederland was de omzet lager, omdat BAM zich nu richt op projecten met een hogere marge. Bij Infra werd in totaal een winst van bijna 42 miljoen euro geboekt, tegen een min van 6 miljoen euro een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,800 14:50
-0,022 -0,58%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links