Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN voert winst op

NN voert winst op

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het derde kwartaal betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf, dat eerder dit jaar werd afgesplitst van ING, woensdag bekend.

De operationele winst uit voortgezette activiteiten was met 274 miljoen euro bijna 17 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2013. NN boekte een nettowinst van 354 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een verlies van 652 miljoen euro werd geboekt. Die min werd destijds veroorzaakt door een verlies op de verkoop van ING Life Korea.

De verkopen van de verzekeraar namen met 17 procent toe, vooral dankzij de levensverzekeringsactiviteiten in Japan en de vernieuwing van pensioencontracten in Nederland. NN wist de kosten in Nederland in de eerste 9 maanden van dit jaar met 108 miljoen euro te drukken.

Kapitaalpositie

De verbetering van het operationele resultaat kwam vooral door de lagere kosten in Nederland en betere resultaten bij vermogensbeheer en NN Bank. Bij de Nederlandse levensverzekeringsactiviteiten en de Europese verzekeringstak verslechterden de resultaten. Bij de levensverzekeringen kwam dit onder meer door dalende inkomsten uit provisies en premies.

Topman Lard Friese sprak van sterke resultaten en wees op de eveneens ,,sterke'' kapitaalpositie van zijn bedrijf. De solvabiliteitsratio (IGD) van NN steeg in het derde kwartaal naar 283 procent, tegen 208 procent een jaar eerder.

Friese ging kort in op de voortslepende woekerpolisaffiare. Hij gaf aan dat NN blijft zoeken naar oplossingen voor klanten die zich benadeeld voelen door de hoge kosten die in het verleden werden gekoppeld aan beleggingsverzekeringen. Het is volgens hem nog niet mogelijk om een betrouwbare schatting te maken van de totale kosten van de kwestie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

42,760 17:36
+0,070 +0,16%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links