Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans schrapt 200 banen

ROSMALEN (AFN) - Heijmans schrapt tweehonderd van de in totaal vijftienhonderd banen bij zijn onderdeel Utiliteitsbouw. Dat maakte het bouwbedrijf woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht. Het bedrijf gaf daarbij ook een winstwaarschuwing af.

Topman Bert van der Elst sprak van magere resultaten. ,,Het is nog maar de vraag of we het operationeel resultaat dit jaar boven de nullijn kunnen houden.'' Onder de streep rekent het bedrijf in ieder geval op rode cijfers. Heijmans wil in het vierde kwartaal de geplande maatregelen verder uitwerken, met resultaatherstel in 2015 en 2016 als doel.

De omzet bij utiliteitsbouw, verantwoordelijk voor de bouw van onder meer kantoren, ziekenhuizen en scholen, kwam over de eerste negen maanden van het jaar ruim 20 procent lager uit dan vorig jaar. ,,Per saldo is het rendement duidelijk onvoldoende'', aldus de onderneming.

Druk

Heijmans zei dat de totale omzet in de eerste negen maanden van het jaar bijna 10 procent lager was dan een jaar eerder, maar noemde geen concrete cijfers. De onderneming voelt de druk op het resultaat ook bij de Nederlandse en Duitse infra-activiteiten, waar sprake is van lage marges en flinke concurrentie. Het resultaat bij de tak Wegen en Civiel zal dan ook ,,fors'' onder dat van 2013 uitkomen.

De orderportefeuille nam wel toe, die stond aan het einde van het kwartaal op circa 2,5 miljard euro. Ook verkocht Heijmans tot en met oktober meer woningen dan een jaar eerder, 742 tegen 592. Daarvan werd ruim twee derde verkocht aan particulieren.

Onbetrouwbaar

Vakbonden reageerden verrast en boos op de beslissing 200 banen te schrappen. Zij bestempelden het bedrijf als onbetrouwbaar, onder meer omdat nog niet zo lang geleden een ontslagronde werd ontkend door de top van Heijmans.

Een woordvoerster van Heijmans wilde niet ingaan op het oordeel van de bonden. Ze sloot niet uit dat er dankzij de groeiende orderportefeuille op den duur ook weer banen zullen bijkomen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Heijmans aan de slag met bewegwijzering
  2. 18 mrt Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2014 16:19
    Sorry, maar als een bedrijf keer op keer verliezen meld zal er of meer werk moeten komen (bedankt hoor Brussel en Rutte (echt Neerlands hoop in bange dagen), of er zal gesaneerd moeten worden. En dat betekend banen reductie.
    Want als belegger heb ik ook geen zin in die verliesrekeningen keer op keer.
    Als het ooit beter gaat komen die banen wel weer terug.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

17,220 14:52
-0,340 -1,94%
Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links