Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer vrijheid ING na aflossing staatssteun

Meer vrijheid ING na aflossing staatssteun

AMSTERDAM (AFN) - Met de aflossing vrijdag van de resterende 1,025 miljard euro aan staatssteun herwint ING een deel van de vrijheden die het financiële concern de afgelopen jaren moest inleveren. Pas als de door Brussel opgelegde herstructurering geheel is voltooid, komen alle beperkingen te vervallen.

Vooral voor de aandeelhouders van ING is de aflossing van het laatste restje staatssteun goed nieuws. Zij maken vanaf volgend jaar weer kans op dividend. Ook als de resterende belangen in de verzelfstandigde verzekeraars NN en Voya worden verkocht, mogen zij hopen op een deel van de opbrengst.

Voor bestuurders lonken mogelijk weer bonussen. Daar gaat evenwel de raad van commissarissen over, zei topman Ralph Hamers woensdag. Hij voegde eraan toe dat de bankensector met ingang van 2015 wel te maken krijgt met strengere regels voor variabele beloningen.

Rente

ING mag nog altijd geen overnames doen, en mag evenmin prijsleider zijn in de markten waarin het actief is. Die vrijheden krijgt de bank pas terug als de door de Europese Commissie opgelegde verkoop van de verzekeringsactiviteiten helemaal is voltooid, zei Hamers.

De Nederlandse staat schoot ING in 2008 te hulp met 10 miljard euro aan kapitaalsteun. De laatste aflossing daarop komt een halfjaar eerder dan was afgesproken. Naast de hoofdsom heeft het financiële concern uiteindelijk 3,5 miljard euro aan rente en premies betaald.

Garantstelling

Daarnaast stond de overheid in voor de waarde van de Amerikaanse hypotheekportefeuille van ING, die door de crisis fors onder druk stond. Die garantstelling kwam begin dit jaar te vervallen. Alles bij elkaar heeft de overheid de afgelopen jaren 5,3 miljard euro verdiend aan de hulp aan ING, stelt de bank.

De seinen voor een vervroegde aflossing gingen definitief op groen na het balansonderzoek en de stresstest door de Europese Centrale Bank (ECB), waar ING probleemloos voor slaagde. Ook de succesvolle beursintroductie van verzekeringsdochter NN maakte de afbetaling mogelijk.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2014 08:09
    hahaha - die Roel....neen vriend, ING heeft zoveel geld in cash dat het die terugbetalng makkelijk had kunnen doen...en....er is nog veel meer geld wat eraan zit te komen omdat ING nog hun deel in het Amerikaanse verzekeringsmaatschappij-tje moet verkopen en natuurlijk het restant van NN nog. Dus dream on Roel.....je zit blijkbaar te balen dat je niet eerder bent ingestapt (ik wel)....en ik ga lekker achterover hangen en zien hoe snel ING op 13+ euro staat.
    Als het meezit nog voor 2015 op de borden staat....let maar op !!
  2. Warren Buffet Fan 6 november 2014 00:17
    "Eerst even gewacht op de stresstest", die Roel, echt geloven dat ING daar niet veel eerder al van op de hoogte was.

    ING staat nu op een koers winst verhouding van rond de 10, wat erg laag is voor een bedrijf met zulke solide groeiende onderliggende resultaten. Afgelopen jaren werden de netto resultaten vertekend door herstructureringskosten of eenmalige resultaten. Dat zal volgend jaar al gaan afnemen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,670 24 apr
-0,930 -5,96%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links