Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FNV: niet blij met afspraken BAM rond internationale tak

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 15:10 | Views: 3.557

BAM 04 dec

1,85 +0,04 (+2,10%)

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV is niet blij met BAM omdat het bouwbedrijf achter de ruggen van de vakbonden om een sociaal plan heeft afgesproken met zijn ondernemingsraad over de internationale tak van de onderneming.

Volgens FNV-bestuurder Peter van der Put gaat BAM, maar zeker ook de or buiten zijn boekje. "Het is simpel: vakbonden en werkgevers maken in dit soort situaties afspraken over het personeel, een ondernemingsraad houdt zich bij nut en noodzaak van een reorganisatie. De or gaat dus over de grens heen en dat hoort niet."

FNV en het CNV proberen al een tijdje goede afspraken te maken voor de ongeveer honderd mensen die hun baan kwijtraken als BAM stopt met zijn activiteiten in het buitenland. "Dat overleg ging goed, maar verliep wel moeizaam", zegt Van der Put.

Zo waren beide vakbonden ontevreden over het eindbod voor een sociaal plan dat het concern bij hen neerlegde. Zij vinden onder andere dat de werknemers niet genoeg geld meekrijgen als ze worden ontslagen. "Wij vinden het plan absoluut niet goed genoeg, dus dat wilden we onze leden niet eens voorleggen." CNV deed dit wel, maar hun leden wezen het plan af.

Tot grote verbazing van FNV heeft de or het sociaal plan afgelopen week plotseling wel ondertekend. "Dat kwam als donderslag bij heldere hemel. Terwijl de or steeds heeft gezegd: wij gaan niet akkoord met de reorganisatie zonder goed sociaal plan. Maar nu hebben ze, blijkbaar onder druk van de directie, toch hun handtekening eronder gezet."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 94% zegt kopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare