Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omslag te zien bij zakelijke tak KPN'

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 13:59 | Views: 4.554

KPN 05 mrt

2,78 -0,04 (-1,53%)

AMSTERDAM (AFN) - Er is een omslag te zien bij de zakelijke tak van telecomconcern KPN. Dat zegt Marieke Snoep die sinds twee jaar leiding geeft aan de zakelijke divisie van KPN in een interview met Het Financieele Dagblad. De divisie is al langere tijd slecht aan het draaien, met dalende omzetten.

Volgens cijfers van KPN daalde de omzet in het zakelijke segment in de eerste zes maanden van dit jaar met bijna 5 procent en ging het bedrijfsresultaat (ebitda) met 8,5 procent omlaag. Maar volgens Snoep geven die algemene cijfers een vertekend beeld. Wie de zakelijke markt opdeelt in segmenten van mkb (inclusief zelfstandigen) en grootzakelijk, en dat gaat het bedrijf volgend jaar ook in de kwartaalcijfers doen, ziet volgens haar wel degelijk een omslag. Bijna alle mkb-klanten zijn inmiddels over op het digitale platform KPN Eén en het lukt KPN volgens Snoep goed om hun ook diensten als zakelijke televisie en werkplekbeheer te verkopen.

Het is de eigenlijk bedoeling van KPN dat de ebitda van de zakelijke tak vanaf de tweede helft van dit jaar weer gaat groeien. Snoep zegt dat door de coronacrisis daar een halfjaar tot een jaar extra voor nodig is. Vanaf volgend jaar moet die ebitda toch echt gaan groeien en de omzet zal dan op een deel van de markt, die van het mkb, ook stabiliseren, hoopt Snoep. Ze wijst wel op de keiharde concurrentie bij mobiele telefonie die roet in het eten kan gooien.

Snoep erkent verder dat keihard besparen om onder de streep de omzetverliezen te blijven opvangen, zoals KPN nu al jaren doet, uiteindelijk ook niet is vol te houden. "Maar je moet op een stabiele basis voortbouwen en het moet duurzaam zijn. Ik ben niet op zoek naar nieuwe bronnen van omzet die dan later weer ter discussie komen te staan. Het hoofddoel is met een simpeler organisatie verder te gaan. We moeten nu koersvast doorzetten en dan komt de omzetgroei ook. Daarvoor ben ik gekomen."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 88% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 drooglegging 5 oktober 2020 15:08
  Ja ja, "zakelijke televisie"?

  Alle grotere, beursgenoteerde bedrijven zijn weg bij KPN of gaan zeer binnenkort weg, dan spreek ik niet over de slager om de hoek met drie mobiele aansluitingen plus een vaste lijn, gewoon de +10K klanten die all over the world bellen en browsen.

  Als multinational met ook een kantoor in Nederland zit je niet bij KPN, een aanbieder als Vodafone doet heel Europa en als het moet de rest erbij op een nota, wel zo handig!

  De groei bij KPN kan nooit meer dan 1% zijn, de markt hier is verdeeld, de posities zijn gezet, de particulier wil nog wel eens wisselen, de zakelijke markt is niet meer geintresseerd in KPN, het bedrijf is simpelweg te klein geworden om efficient te opereren.
 2. forum rang 7 drooglegging 5 oktober 2020 15:21
  Er was groei bij alle telecommers door de boom van thuiswerken, en natuurlijk ook meer snelle internet aansluitingen.
  KPN hint op groei van de particulier die nu noodgedwongen thuiswerkt en misschien wel thuis blijft werken.

  De uitstroom bij KPN grootzakelijk was de laatste jaren fenomenaal, dat waren zeker geen campingklanten die voor 5 euro per maand aan tikken verbruikten.

  KPN is oubollig in een zeer beperkte markt: een strook land van 250 bij 120 kilometer(Nederland)

  Ik kan geen enkele grote naam voor me halen die de afgelopen jaar bij KPN binnen kwam, gewoon een bedrijf met een paar duizend gebruikers dus! ze zijn er gewoon niet, de snoep is verdeeld, is op, de trommel is leeg voor KPN....
 3. forum rang 7 drooglegging 5 oktober 2020 15:41
  "Die divisie, die zakelijke klanten van eenpitters tot grote partijen als NS en UWV bedient, is het belangrijkste hoofdpijndossier van het voormalige staatsbedrijf: de omzet daalt al zo’n tien jaar gestaag. Terwijl KPN op de consumentenmarkt met alles-in-één-pakketten de concurrentie lang een stap voor was en de grootste omzetdaling wist te stelpen, trekken de slechte resultaten op de zakelijke markt de cijfers van het telecombedrijf kwartaal na kwartaal naar beneden"(FD.nl)

  UWV en NS zijn binnenlandse grootverbruikers, maar dat is gewoon overheid, broekzak/vestzak dus.
  De Unilevers, Philipsen en Akzos zijn reeds lang geleden verdwenen en blijven weg van het veelgeplaagde telecom bedrijf.

  Mevrouw Snoep verwacht in de tweede helft van 2021 misschien dat het stopt met de omzet implodering van de zakelijke markt, de reden van het waarom wordt niet duidelijk uit het gesprek, tegen die tijd zal ze misschien zijn overgehopt naar Tele2.
 4. forum rang 7 drooglegging 5 oktober 2020 16:15
  "Daarvoor ben ik gekomen."

  En meestal vertrekken ze ook weer om dezelfde reden, wie is nu de CEO van KPN?

  Sinds Kamps zit alles op slot, dat het bedrijf nog in de notering staat is al een raadsel, laat staan die 2 euro dat het aandeel nu kost.

  Het is een lokale buurtsuper met dito gebruiksaanwijzing: vaste kleine klantenkring, veel producten tegen de houdbaar datum aan, de omzet wijkt maximaal 85 euro af van het voortschrijdende dag gemiddelde, ons kent ons cultuur, enkele medewerkers die er al langer dan 30 jaar werken, geen winkeldieven in de buurt....
 5. Henri Nostradamus 5 oktober 2020 18:37
  De managers bij KPN zijn altijd al van alle visie gespeend geweest. Bot bezuinigen is het enige wat ze kunnen. Zonder vernieuwende telecomvisie met bijbehorende innovatieve producten kan KPN het gewoon schudden. Deze club heeft het gewoon niet en met een middelmatige ‘misschien’ manager ga je het zeker niet redden. Overname kandidaat op z’n best of gewoon einde verhaal a la Nokia en andere bedrijven die niet met de tijd mee konden. Iedere euro die he hierin investeert is weggegooid geld. HN
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare