Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkelverkopen eurozone gestegen in augustus

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 11:15 | Views: 1.612 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in augustus gestegen in vergelijking met juli, toen nog sprake was van een daling. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat namen de verkopen met 4,4 procent toe.

Economen rekenden in doorsnee op een stijging van de detailhandelsverkopen met 2,5 procent. In juli was nog sprake van een bijgestelde daling met 1,8 procent. In de gehele Europese Unie stegen de verkopen van winkeliers vorige maand met 3,8 procent, na een daling met 1,2 procent in de voorgaande maand.

Volgens Eurostat nam de verkoop van levens- en genotmiddelen toe. Ook de verkoop van zogeheten non-food producten, artikelen in supermarkten die geen levensmiddelen zijn zoals bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en toiletpapier, ging omhoog, net als die van schoenen en kleding. Vooral via het internet werden meer spullen verkocht. De verkoop van elektronica, computers, boeken en meubilair daalde juist.

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare