Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banengroei VS zakt flink in

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september flink ingezakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Exclusief de landbouw kwamen er vorige maand 134.000 banen bij. Economen waren in doorsnee uitgegaan van 185.000 nieuwe arbeidsplaatsen. De banengroei in augustus werd opwaarts bijgesteld tot 270.000, van een eerder gemelde 201.000 banen. De werkloosheid kwam uit op 3,7 procent, tegen 3,9 procent een maand eerder. Dat is het laagste niveau in 48 jaar.

De banencijfers werden beïnvloed door de tropische orkaan Florence omdat bijvoorbeeld restaurants en winkels dichtbleven en personeel niet kwam werken. Economen verwachten dan ook dat er volgende maand sprake zal zijn van een duidelijke opleving van de banengroei, gezien de kracht van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Het gemiddelde uurloon ging met 0,3 procent omhoog op maandbasis. Dit cijfer komt overeen met de verwachtingen van economen. In augustus gingen de uurlonen volgens een herziene raming ook met 0,3 procent omhoog.

Gegevens over de banen- en loongroei zijn een belangrijke indicator voor de Amerikaanse economie en spelen een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Er wordt verwacht dat de Fed in december de rente nog een keer gaat verhogen. Dat zou de vierde renteverhoging van dit jaar worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2018 18:48
    Als we de Amerikaanse statistiek moeten geloven is er bijna geen werkloosheid. Een cijfer van 3,7% heb je altijd, alleen al door verlopen van jaarcontracten, waarbij de werkgever pas de laatste maand laat weten dat het contract niet verlengd gaat worden.....tja, zoek dan maar in een week een ander baantje.....
    Kortom er is geen werkloosheid in Amerika of zit het toch iets anders in elkaar?
    Er zijn ruim 92 miljoen volwassen Amerikanen die niet werken en toch zijn die niet werkloos, volgens de officiële cijfers.
    Waar zit dat verschil dan in? De methodiek hoe we werklozen vastleggen. Ook in Nederland kan men die cijfers zo prachtig manipuleren, zo ben je niet werkloos, als je slechts 1 uur in de week betaald werkt! In Amerika is men ook vindingrijk om iemand niet als werkloos te registreren. Er zijn 160 miljoen werkende in Amerika, dat is inclusief iemand die slechts 1 uur per week werkt. Er zijn 92 miljoen Amerikanen die niet werken. Met een simpel rekensommetje zit je dus op een echte werkloosheid van ruim 50%...
    Overheden kunnen de meest idioten cijfers uit de hoed toveren en kennelijk trapt ieder daar in........diep triest!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links