Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzet telecom in VS gaat dalen'

MADRID (AFN) - Telecombedrijven in de Verenigde Staten zullen hun omzet over het hele jaar zien dalen. In Europa daarentegen slagen providers erin hun omzet op peil te houden, onder meer door abonnementen voor internet, tv en vast en mobiel bellen te bundelen. Dat verwacht kredietbeoordelaar Moody's.

Volgens Moody's bevindt de telecommarkt zich op verschillende punten in de VS en in Europa. In Amerika zorgen de concurrentie tussen aanbieders en de verschuiving naar onbeperkte abonnementen voor flinke prijsdruk. De druk op de Amerikaanse markt neemt volgens Moody's ook toe naar mate de kwaliteit en dekking van de netwerken van de vier nationale telecomaanbieders vollediger worden en verschillen daarmee kleiner worden.

In Europa zitten de consumentenuitgaven in de lift en neemt ook de vraag naar grotere databundels toe. Europese aanbieders profiteren daarvan door de prijzen te verhogen met uiteenlopende pakketten.

Moody's verwacht consolidatie van de markt in zowel de VS als in Europa. Daarbij gaat het in de VS vooral om samensmeltingen tussen providers onderling. In Europa liggen samenwerkingen tussen telecomaanbieders en kabelbedrijven meer voor de hand, zoals Ziggo en Vodafone in Nederland al doen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links