Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING grijpt mogelijk weer in bij handelstak

Gepubliceerd op 5 september 2019 14:47 | Views: 3.468

ING 03 apr

4,62 -0,19 (-4,04%)

AMSTERDAM (AFN) - ING overweegt verder het mes te zetten in zijn handelsdivisie als de marktomstandigheden niet verbeteren. Dat zei topman Ralph Hamers in een interview met persbureau Bloomberg.

"Als de omstandigheden aanhouden en de markten blijven zoals ze zijn dan denk ik dat verdere herstructureringen nodig zijn", zo liet Hamers optekenen. "Daar kijken we doorlopend naar."

ING worstelt al geruime tijd met de winstgevendheid van zijn marktendivisie. De tak met slechts een paar honderd medewerkers zit sinds een paar jaar in Londen. Toen verdwenen afdelingen in Brussel en Amsterdam. Vorige week meldde het FD al dat er nog eens 35 banen worden geschrapt bij 'markten'. Dat is nog niet bevestigd.

Gedisciplineerd

De bank schroomt volgens Hamers niet om afdelingen te sluiten die niet renderen. "We zijn erg gedisciplineerd in het beëindigen van dingen die geen geld opleveren, nu en in de toekomst."

Voor de marktendivisie is dat nu volgens hem niet aan de orde. "Als je een bank bent, zoals wij, en als je actief bent in de groothandel en je weg goed weet in specifieke sectoren, dan is er altijd ruimte voor een marktentak."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 100% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare