Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Liever wachten dan betalen bij shoppen'

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 13:17 | Views: 2.528

Ahold Delhaize 13:47

22,72 -0,13 (-0,55%)

AMERSFOORT (AFN) - De meeste mensen die online shoppen wachten liever wat langer op hun bestelling als ze daarmee geld kunnen besparen. Dat meldt softwareleverancier voor de logistiek Descartes na onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.

In het onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect gaven zeven op de tien ondervraagden aan bereid te zijn langer te wachten als ze in ruil hiervoor minder bezorgkosten hoeven te betalen. Dat gold overigens niet voor bestelde maaltijden, die moeten liefst wél zo snel mogelijk worden geleverd.

De meeste mensen zeggen ook bereid te zijn langer te wachten op bestellingen als ze daarmee het milieu ontzien. Twee derde van de ondervraagden zegt wachten om die reden niet per se bezwaarlijk te vinden. Extra betalen willen de meeste mensen trouwens niet.

Bijna driekwart van de ondervraagden vindt het geen probleem om iets te bestellen uit een ander werelddeel. Schuldgevoel daarover met het oog op het milieu heeft slechts 28 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links