Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verdeeld slot Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag wisselend de dag uitgegaan. De AEX-index in Amsterdam sloot met een klein verlies. Vooral oliefondsen op de Amsterdamse beurs vonden de weg omhoog. Beleggers keken verder onder meer vooruit naar het Europese rentebesluit van donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk 0,2 procent in de min op 515,46 punten. De MidKap dikte 0,5 procent aan tot 790,86 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,6 procent. In Parijs en Londen waren er verliezen van 0,3 en 0,6 procent.

Grootste stijger onder de hoofdfondsen was olietoeleverancier SBM Offshore, dat 3,7 procent won. Ook bodemonderzoeker Fugro, dat een koersstijging van 5 procent had, ging omhoog en voerde de MidKap aan. Olie- en gasgigant Shell ging 0,9 procent omhoog.

Aegon

Verzekeraar Aegon was met een verlies van 1,8 procent juist de grootste daler op de AEX. Andere banken en verzekeraars als ABN AMRO (min 1,7 procent) en ING (min 1,4 procent) eindigden de dag ook in het rood. Elders in Europa daalden de aandelenkoersen van banken ook.

Gemalto won 0,4 procent. De digitaal beveiliger verloor in de afgelopen twee handelsdagen meer dan 15 procent aan beurswaarde door de vrees voor een nieuwe winstwaarschuwing.

MidKap

Philips Lighting daalde 1,5 procent en was de grootste daler in de MidKap. Refresco ging 0,8 procent omhoog. De aandeelhouders van de bottelaar keurden de overname van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse branchegenoot Cott goed.

De euro was 1,1909 dollar waard, tegen 1,1915 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 48,82 dollar. Brentolie kostte 2,3 procent meer op 53,53 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links