Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie Zuid-Afrika uit recessie

PRETORIA (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Zuid-Afrika is in het tweede kwartaal uit de recessie gekomen. Volgens cijfers van het Zuid-Afrikaanse statistiekbureau groeide de economie met 2,5 procent in vergelijking met het eerste kwartaal, toen nog sprake was van een krimp met een herziene 0,6 procent.

Het was de tweede recessie in Zuid-Afrika in acht jaar, onder meer vanwege alle politieke tumult in het land, waardoor bedrijven en consumenten nerveus werden. Die politieke onrust leidde ook tot afwaarderingen van de kredietwaardigheid van Zuid-Afrika door kredietbeoordelaars.

Nu profiteert het land, een van de grootste economieën van Afrika, onder meer van de gestegen grondstofprijzen en een hogere productie in de landbouw.

Nigeria

Er kwamen ook cijfers over Nigeria, dat samen met Zuid-Afrika tot de topeconomieën van het Afrikaanse continent behoort. Nigeria liet eveneens een recessie achter zich, met een groei van 0,6 procent op jaarbasis in het tweede kwartaal. In de voorgaande vijf kwartalen was er nog krimp. Dat was de zwaarste economische neergang in 25 jaar.

Nigeria profiteerde van een hogere productie in de olie-industrie en de landbouwsector. Het land is de grootste olieproducent van Afrika.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2017 07:47
    De rand vanwege fok blanken, zwarten zijn beter een beetje meer naar de kl*ten, maaaarrrrrr de vraag van schroot schulden bonnen heel hoog??? Dus nog meer geld van zwarten weg jatten/exporteren. De vrouwen hier zijn bewapend en willen vechten want de mannen zijn geëmigreerd. Ik kan niet wachten voor een mielieterre-koe in Pretoria. Hup Zimbabwe hup.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links