Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen over breed front vooruit

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 11:50 | Views: 3.265 | Onderwerpen: Europa

AEX 10:38

541,71 +5,70 (+1,06%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag over een breed front vooruit. Beleggers verwerkten de kwartaalberichten van grote bedrijven als BMW, Allianz, Commerzbank en Deutsche Post. Op het Damrak stal Ahold Delhaize de show na een verhoging van de winstverwachting door het supermarktconcern. Ook het handelsbericht van informatieleverancier Wolters Kluwer viel in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte rond het middaguur een winst van 1,3 procent op 564,99 punten. De MidKap klom 1,4 procent tot 784,91 punten. Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 1,1 procent aan.

Ahold Delhaize (plus 5,9 procent) was de grote winnaar in de AEX en bereikte de hoogste koers ooit na een verdubbeling van de kwartaalwinst en een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com profiteerde opnieuw van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, net als in het eerste kwartaal.

ASR

ASR won 2,8 procent na de aankondiging dat de verzekeraar haar dividenduitkering en aandeleninkoopprogramma hervat. Informatieleverancier Wolters Kluwer zag de resultaten groeien in de eerste jaarhelft en kreeg er 3,2 procent bij. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler met een min van 0,8 procent.

GrandVision daalde 0,2 procent in de MidKap. Het optiekbedrijf dook in de eerste jaarhelft stevig in de rode cijfers door de tijdelijke sluiting van winkels vanwege de virusuitbraak. Wel is er volgens het bedrijf sinds de heropening in diverse landen sprake van een stevig herstel.

Deutsche Post DHL

In Frankfurt steeg Deutsche Post DHL 2,8 procent. Het Duitse postbedrijf profiteerde afgelopen kwartaal van de sterk gestegen vraag naar pakketbezorging door de corona-lockdowns in diverse landen. Allianz daalde 0,2 procent. De Duitse verzekeraar zag het kwartaalresultaat opnieuw flink kelderen door de coronacrisis, maar is wel optimistischer over de tweede jaarhelft. Automaker BMW verloor 3 procent na een teleurstellend kwartaalbericht.

Commerzbank won 4,6 procent. De Duitse bank denkt dit jaar in de rode cijfers te duiken, terwijl eerder nog op een positief resultaat werd gerekend. Accor verloor 1 procent in Parijs. De Franse hotelgroep gaat 1000 banen schrappen na een verlies van 1,5 miljard euro in het eerste halfjaar.

De euro was 1,1840 dollar waard tegen 1,1767 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 42,30 dollar. Brentolie klom ook 1,4 procent in prijs, tot 45,05 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 bp5ah 5 augustus 2020 12:21
  Commerzbank won 4,6 procent. De Duitse bank denkt dit jaar in de rode cijfers te duiken, terwijl eerder nog op een positief resultaat werd gerekend.

  Eerst op winst rekenen en dit dan dit moeten downgraden naar rode cijfers voor de rest van het jaar.

  Bijna 5 procent UP , heel logisch, NOT.
 2. forum rang 6 Formule1-Fan 5 augustus 2020 12:22
  FED, ECB, STOPPEN met Illegaal spel.
  Dit is geen beurs als het alleen groen mag.

  Fruts wederom up.
  waar komt die hosanna vandaan man,
  us gaat zo goed, geen doden, iedereen een baan, alles is opgelost, geen schuld noem maar op staatschuld 0.
  Volgens mij staat alles op pfoffen.

  Gam gam

  Maak U zich op voor leuke dag.!!!

  Goud maniplulatie, hosanna om niks net als bitcoins.

  Gam gamgam
 3. MacVersie 5 augustus 2020 13:53
  Ik lees veel negatieve reacties. Blijkbaar zitter er veel short.
  Ik kijk ook negatief naar de beurzen, maar ik heb de afgelopen twee weken aardig wat geld verdiend met calls AEX.
  Je kan wel negatief blijven denken, maar daar gaat de beurs niet van omlaag.
  Gistermiddag 10 calls gekocht. Vanmorgen weer verkocht met een leuke winst.
  Ik houd ze niet lang aan, want ik verwacht na de halfjaarcijfers toch een dip(je).
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare