Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winkeliers in eurozone zien verkopen herstellen

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 11:38 | Views: 1.911 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in juni verder aangetrokken na een krachtig herstel in mei en forse afnames in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis. Met name bij de kledingwinkels en schoenenzaken gingen de verkopen weer flink omhoog. Op gebied van eten, drinken en tabak werd in juni wel iets minder gekocht.

De verkopen in de detailhandel van de negentien eurolanden zaten vergeleken met een maand eerder met 5,7 procent in de lift. Dat was wel iets minder sterk dan economen hadden voorzien. Zij gingen in doorsnee uit van een toename met 6,1 procent. Maar daar tegenover staat dat Eurostat zijn inschatting voor de verkopen in mei naar boven heeft bijgesteld. In die maand was bij nader inzien sprake van een verkoopplus van wel 20,3 procent, waar eerder een toename van 17,8 procent was gemeld.

In mei en juni zijn er in Europa veel winkels heropend. In de periode daarvoor was het in diverse landen voor veel winkeliers verplicht om hun filialen te sluiten in verband met de coronamaatregelen.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare