Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese dienstensector krabbelt verder op

Europese dienstensector krabbelt verder op

LONDEN (AFN) - De dienstensector van verschillende Europese landen is in juli weer verder opgekrabbeld na de stevige dip in april en de eerste stabilisering in mei en juni. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van definitieve cijfers. De dienstensector omvat onder meer toerisme, detailhandel, horeca en luchtvaart, die sterk gebukt ging onder de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

Voor Duitsland, de grootste economie van de eurozone, werd nu een stand van 55,6 gerekend door Markit. Een niveau boven de 50 wijst op groei. In Frankrijk werd een stand van 57,3 gemeld. De cijfers zijn wel iets lager dan bij een eerdere raming door Markit.

In Spanje en Italië, twee landen die zwaar door de coronacrisis zijn getroffen, veerde de bedrijvigheid eveneens op. Voor de hele eurozone werd een stand van 54,7 gemeten. Ook dit cijfer was iets lager dan een eerdere inschatting en valt daarmee enigszins tegen bij economen. De onderzoekers van Markit waarschuwden eerder al dat er nog een zeer lange weg is te gaan voordat de Europese economie weer terug is op het niveau van voor de crisis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links