Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Huurinkomsten Atrium sterk omlaag

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 07:28 | Views: 1.389

Atrium 17:29

2,31 -0,01 (-0,22%)

JERSEY (AFN) - Atrium European Real Estate heeft zijn huurinkomsten in de eerste helft van het jaar fors zien dalen. Dat kwam naar voren uit een tussentijds handelsbericht. Het vastgoedfonds, dat een notering heeft op de beurs in Amsterdam, had duidelijk last van de coronacrisis.

De huurinkomsten daalden met 22,8 procent tot 71,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 61,6 miljoen euro. Dat was een jaar terug nog 81,5 miljoen euro. Atrium zag de bezettingsgraad uitkomen op 95,4 procent, tegen 97 procent eind december.

Begin mei bleek al dat Atrium veel last heeft van de coronacrisis. Destijds gaf de onderneming aan in Polen bijvoorbeeld verplicht te zijn om vanwege de crisis de huren te verlagen. De Poolse regering nam eerder wetgeving aan die het mogelijk maakt voor bedrijven om tijdelijk lagere huren af te dwingen voor winkelunits in commerciële gebouwen met een verkoopoppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter. Bedrijven die van de regeling gebruik maken zijn wel verplicht huurcontracten voor eenzelfde periode als de winkelsluitingen te verlengen plus een extra zes maanden.

Ook in Rusland waren destijds veel winkels dicht vanwege het virus.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Atrium 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Atrium European Real Estate

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare