Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen opnieuw roodgekleurd

Beurzen opnieuw roodgekleurd

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag opnieuw een stevige stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden flink in het rood. De handelszorgen bleven de markten in de greep houden. China heeft tegenmaatregelen genomen na het dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om nieuwe importtarieven te heffen op goederen uit het land. Peking stond toe dat de Chinese yuan zakte naar het laagste niveau in tien jaar en schortte de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,3 procent lager op 546,99 punten. Vrijdag kelderde de Amsterdamse hoofdindex al 3,2 procent. De MidKap raakte 1,6 procent kwijt tot 808,41 punten. Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 1,4 procent.

PostNL (plus 6,8 rocent) was een uitblinker in de MidKap na een goed ontvangen kwartaalbericht. De postbezorger behaalde in het tweede kwartaal meer omzet en winst. PostNL verkoopt tevens zijn Duitse dochterbedrijf Postcon aan Quantum Capital Partners. Toeleverancier aan apotheken Fagron zag de winst en omzet in het afgelopen halfjaar stijgen en werd 4,8 procent hoger gezet.

Fusie

De staalbedrijven en chipbedrijven bleven kampen met de internationale handelsvrees en werden opnieuw van de hand gedaan. Chiptoeleverancier Besi zakte ruim 3 procent en roestvrijstaalproducent Aperam verloor 3,3 procent na een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. Het effectenhuis werd ook negatiever over staalmaker ArcelorMittal, die met een min van 4,9 procent onderaan stond in de AEX. Speciaalchemiebedrijf DSM kampte met een adviesverlaging door ABN AMRO en verloor 4,6 procent.

Takeaway.com zakte 1,6 procent. Het maaltijdbestelbedrijf en zijn branchgenoot Just Eat (min 2,4 procent) zijn het definitief eens geworden over een fusie. Die moet nog dit jaar afgerond worden, zodra de aandeelhouders van beide bedrijven zich daar over hebben uitgesproken. Het nieuwe bedrijf gaat Just Eat Takeaway.com heten.

De euro was 1,1122 dollar waard, tegen 1,1111 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 55,02 dollar. De prijs van Brentolie daalde 1,3 procent tot 61,10 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links