Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Takeaway en Just Eat akkoord over samengaan

Gepubliceerd op 5 aug 2019 om 08:31 | Views: 1.831

Takeaway.com 17:39

73,00 -0,30 (-0,41%)

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijven Takeaway.com en Just Eat zijn het definitief eens geworden over een fusie. Die moet nog dit jaar afgerond worden, zodra de aandeelhouders van beide bedrijven zich daar over hebben uitgesproken. Het nieuwe bedrijf gaat Just Eat Takeaway.com heten.

Het Nederlandse Takeaway geeft aandeelhouders van Just Eat 0,09744 aandelen Takeaway voor één aandeel in het Britse bedrijf. De totale waarde van de deal komt uit op 5 miljard pond, een kleine 5,6 miljard euro. Daarmee krijgen de aandeelhouders van Just Eat ongeveer 52,2 procent van het bedrijf in handen en de eigenaren van Takeaway 47,8 procent.

Het fusiebedrijf wordt een van de grootste maaltijdbestelbedrijven in de wereld. In 2018 waren de twee ondernemingen goed voor 355 miljoen bestellingen en een omzet van 7,3 miljard euro. Door Just Eat en Takeaway samen te voegen kan jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro structureel worden bespaard vanaf het vierde jaar. In het eerste jaar zijn de besparingen 10 miljoen euro.

Eerste stap

De leiding van Just Eat Takeaway komt in handen van Jitse Groen, de oprichter en topman van Takeaway. Financieel directeur Paul Harrison van Just Eat gaat die rol ook bij het fusiebedrijf vervullen.

Beoogd voorzitter Mike Evans geven aan dat de fusie "een eerste stap is in een consolidatiegolf in de sector". "Tot nu toe is er vooral consolidatie binnen landen geweest", zei Groen op zijn beurt. Het fusiebedrijf denkt dan ook niet aan het afstoten van onderdelen. Groei door overnames is in de komende jaren wel mogelijk.

Just Eat Takeaway.com wordt gevestigd in Amsterdam, maar neemt de notering van Just Eat aan de beurs in Londen over. De notering van Takeaway in Amsterdam wordt "zo snel mogelijk" opgezegd. Volgens de beursregels van Euronext betekent dit dat het fusiebedrijf nog een heel jaar twee noteringen moet hebben voordat de beurs in Amsterdam vaarwel wordt gezegd, geven de bedrijven aan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord