Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nog veel onzeker bij Fagron'

Gepubliceerd op 5 aug 2016 om 09:11 | Views: 6.626

Fagron 17 jan

20,06 -0,18 (-0,89%)

AMSTERDAM (AFN) - Het tij voor Fagron zal op den duur ten goede keren, maar voorlopig zijn er nog veel onzekerheden bij Fagron. Dat concluderen analisten van KBC vrijdag in een rapport over de toeleverancier aan apotheken. Ook bij ING benadrukken analisten de risico's die claims en andere rechtsverordeningen met zich meebrengen.

Zo heeft Fagron een claim ontvangen rond de overname van de Amerikaanse steriele bereidingsapotheek AnazaoHealth in 2015. Ook doet de FBI een onderzoek naar betrokkenheid van Fagron bij fraude. De FBI vermoedt dat een Amerikaans dochterbedrijf van Fagron profiteerde van malversaties bij het indienen van declaraties bij zorgverzekeraars.

KBC gaf op voorhand al aan dat de resultaten, gelet ook op de onzekerheden ,,niet best" zouden zijn. De winstgevendheid viel volgens de bank evenwel iets hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. Qua omzet waren de resultaten iets beneden de prognose van KBC.

Verbeteren

De bank is er evenwel van overtuigd dat de resultaten van Fagron zullen verbeteren, als het de onderneming lukt om de onzekerheden weg te nemen.

Ook volgens marktkenners van ING bleef de omzet van Fagron achter bij de verwachtingen. Volgens de bank wordt de impact van bezuinigingen gevoeld in de autonome groei, net als de krimp in de VS door de sluiting van Bellevue en het sluiten van activiteiten in Frankrijk. Dat Fagron de schuld wist terug te brengen tot 301 miljoen euro was beter dan het niveau van 324 miljoen euro waar de bank van uitging.

KBC en ING hanteren een hold-advies op Fagron met een koersdoel van 8 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 10.00 uur 0,6 procent lager op 6,83 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Fagron

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ach KBC, zo vaak ernaast, weg ermee.

Allemaal oud of irrelevant nieuws. Voor de ene is al 10 miljoen gereserveerd in Q1 en de andere wordt bestreden.
aandeeltje!
0
Ik ga uit dat de stijgende lijn nu geleidelijk ingezet wordt. Weinig verassends en dit is ook niet zo interessant verder.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links