Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beleggers blijven ontwikkelingen coronavirus volgen'

Gepubliceerd op 5 juli 2020 15:20 | Views: 8.229

AEX 07 aug

559,57 +1,11 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers blijven deze week vooral de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus volgen. Met name het sterk stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen in de Verenigde Staten houdt de gemoederen op de beurzen bezig. Daarnaast buigen de financiële markten zich deze week over verschillende macro-economische cijfers.

In de Amerikaanse staten Texas en Florida neemt het aantal coronabesmettingen in recordtempo toe. Dit weekend werd Onafhankelijkheidsdag gevierd in de VS en de vraag is nu of dit leidt tot een versnelling van de besmettingen in het land. President Donald Trump zei dat er voor het einde van dit jaar een vaccin klaar zal zijn tegen het coronavirus. Vrijdag waren de beurzen in New York dicht in aanloop naar Independence Day op zaterdag.

Op macro-economisch gebied worden onder meer gegevens gemeld over de Duitse en Franse industrie en de winkelverkopen in de eurozone. Uit de VS komt informatie over bijvoorbeeld de dienstensector en de wekelijkse uitkeringsaanvragen. Vorige week kwam nog een beter dan verwacht banenrapport uit de VS naar buiten.

Rustig

Aan het kwartaalcijferfront is het nog vrij rustig. Het cijferseizoen op de aandelenbeurzen gaat binnenkort weer losbarsten. Er zal bij die resultaten vooral worden gekeken naar de impact van de coronacrisis op de prestaties en verwachtingen van bedrijven.

Vrijdag nabeurs bevestigde Air France ruim 7600 banen te gaan schrappen om de coronacrisis te doorstaan. Dergelijke aantallen circuleerden al eerder. De Franse tak van luchtvaartcombinatie Air France-KLM snijdt daarbij vooral hard in het personeelsbestand van zijn regionale vliegmaatschappij HOP!.

Oplossing

Verder denkt Shell dat het vertrek van het hoofdkantoor uit Nederland een van de oplossingen is om een einde te maken aan de dubbele aandelenstructuur waarmee het olie- en gasconcern te maken heeft. In een interview met Het Financieele Dagblad zei topman Ben van Beurden dat die optie wordt opengehouden. Hij benadrukt dat er geen concrete plannen zijn om het Nederlandse hoofdkantoor te schrappen.

De AEX-index in Amsterdam eindigde vrijdag 0,4 procent lager op 568,63 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 766,96 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,3 procent. Op Wall Street waren donderdag kleine plussen te zien in aanloop naar het lange weekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 52% zegt verkopen 23 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 bp5ah 5 juli 2020 16:36
  quote:

  GherAhnkAhmon schreef op 5 juli 2020 16:24:


  Besmettingen lijkt het Nieuwe Doden te worden bij gebrek aan sensatie... terwijl besmet zijn al maanden niets zegt.

  Ook veel jongeren zijn besmet, en niet alleen recreeërende oudjes in bijv Floriada, en die moeten net als hier in afzondering, dus het zegt wel degelijk iets. Verleden week Houston (Texas) aan de max. op de IC.
 2. GherAhnkAhmon 5 juli 2020 16:43
  quote:

  bp5ah schreef op 5 juli 2020 16:36:


  [...]
  Ook veel jongeren zijn besmet, en niet alleen recreeërende oudjes in bijv Floriada, en die moeten net als hier in afzondering, dus het zegt wel degelijk iets. Verleden week Houston (Texas) aan de max. op de IC.


  Daar doel ik ook op, noem de zieken, opgenomen en doden, tov de besmette en de totale bevolking en dan blijkt het percentage totaal anders te liggen. Besmette mensen zegt helemaal niets.
 3. forum rang 6 R0ME0 5 juli 2020 17:05
  Klopt.
  Beide stijgen, logisch toch omdat tech dan nog harder gaat stijgen.
  Kw 1000 als er al uberhaupt van winst sprake is, of omzet, wat je kan als tech ook 25 miljard waard zijn zonder omzet.
  Of rammelende boekhoudingen, veel makkelijker als je innovatieve ipv traditionele dingen doet.
  Het geprinte geld moet ergens naartoe.
 4. Knife Catcher 5 juli 2020 22:50
  quote:

  san marco schreef op 5 juli 2020 22:14:


  In amerika wordt iedereen getest.

  130000 doden op 330 miljoen is relatief niet veel meer dan 6100 op 17 miljoen....het schrijft wel lekker weg met grote chocolade letters in de kranten


  pff echt? Realiseer je je hoeveel mensen er nu dagelijks opgenomen worden in Nederlandse ziekenhuizen en in Amerikaanse ziekenhuizen? Die verhouding die je noemt gaat er vanaf nu met de dag anders uitzien.

  Het is hier redelijk onder controle, ik hoop dat het zo blijft en dat de ziekenhuizen het komende jaar voldoende capaciteit houden om alle zieken - indien nodig - de goede zorg te geven. In de USA verwacht men dat die zorg de komende weken al niet aan iedereen gegeven kan worden.
  Ik heb met ze te doen.
 5. forum rang 4 Ger1948 5 juli 2020 23:14
  quote:

  tolick schreef op 5 juli 2020 22:43:


  Iemand het filmpje gezien van trump die China de schuld geeft, wanneer reageren die Chinezen zou eens met harde sectie s naar de us !

  Hebben die Chinezen niet nodig. Zijn niet om Amerika verlegen. Forget it.Trump denkt nog steeds dat hij ver verheven is boven de Chinezen. Komt kuifje nog wel achter.
 6. forum rang 7 Alex A La Hausse/ A La Baisse 6 juli 2020 06:44
  quote:

  tolick schreef op 5 juli 2020 22:43:


  Iemand het filmpje gezien van trump die China de schuld geeft, wanneer reageren die Chinezen zou eens met harde sectie s naar de us !


  Wat een. beperkte kennis. 1. Dat virus komt uit China. 2. China heeft veel meer te verliezen.

  Niet iedereen is bang voor die communisten met zijn burger punten systeem.

 7. forum rang 7 Alex A La Hausse/ A La Baisse 6 juli 2020 06:46
  quote:

  Ger1948 schreef op 5 juli 2020 23:14:


  [...]
  Hebben die Chinezen niet nodig. Zijn niet om Amerika verlegen. Forget it.Trump denkt nog steeds dat hij ver verheven is boven de Chinezen. Komt kuifje nog wel achter.


  Ook jij hebt gebrek aan kennis China is de netto exporteur niet de VS.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare