Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'

Gepubliceerd op 5 juli 2020 11:59 | Views: 6.192

COMMERZBANK AG 06 aug

4,77 +0,07 (+1,56%)

ING 11:23

6,50 +0,00 (+0,06%)

FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Boekhout werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten. Hij was daarvoor werkzaam bij ING, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de bank. Eerder was hij al topman van de Duitse activiteiten van ING.

Ook financieel directeur Bettina Orlopp van Commerzbank zou goede kaarten in handen hebben om de hoogste functie te kunnen gaan vervullen.

Zielke kondigde vrijdag aan bereid te zijn om zijn functie neer te leggen onder druk van aandeelhouders. Verder maakte president-commissaris Stefan Schmittmann bekend dat hij gaat opstappen. Met name grootaandeelhouder Cerberus Capital Management verwijt de leiding van de bank een mislukt beleid te voeren. De kritiek heeft onder meer betrekking op de kosten en winstgevendheid. Het aandeel Commerzbank verloor dit jaar op de beurs van Frankfurt ongeveer een kwart van zijn waarde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 53% zegt kopen 15 stemmen
COMMERZBANK AG 64% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 5 juli 2020 14:22
  quote:

  jonas schreef op 5 juli 2020 14:16:  Zijn er voorbeelden van geslaagde Nederlandse bedrijven? Nee dat werkt dus niet.

  In mijn geheugen Nederlandse topper Swarttouw kwam in RvB bij groot Duits bedrijf. Na 1 jaar was hij weg. Hij stelde : ik werd helemaal ziek van die bureaucratie en genausamheid.

  Met de Britten werkt het betere zolang wij de echte baas blijven. Helaas nu uitverkoop onder slapjanus Rutte. En ook die halfslachtige KLM deal waarbij je altijd onderliggende partij blijft. Had de gelegenheid gegrepen om los te komen van Air France en andere alliantie aan te gaan.

  Je kan wel merken dat Rutte qua bedrijfsleven ervaring nooit verder is dan medewerker personeelszaken. Hij weet gewoon niet van strategie en af en toe van dik hout zaagt men planken. Pak zo een doorgedraaide Ben van Beurden eens flink aan!

  Bij Ben denk ik aan TBS en dan gevangenisstraf in plaats van andersom, maar dat die kerel niet goed wijs is, is wel duidelijk.

  Groet, Jonas  Je bent op stoom man, het komt al twee dagen uit je oren, maar ik lees het graag hoor!

  Al die linkse terreur moet aangepakt worden(lol)

  Het is een signaal aan de trotse Duitsers, ze worden gepasseerd, "Herr Director ist Niederlander"

  Commerzbank doet als ik het goed heb 2% over het eigen vermogen, nou dan klopt er iets niet hoor, of sterker nog! dan wordt er ergens in de eigen organisatie flink afgeroomd.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare