Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Maatregel gaat fabriek Arcelor beschermen'

Gepubliceerd op 5 juli 2019 08:53 | Views: 5.454 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse ministerie van Financiën broedt op een maatregel waardoor de grootste staalfabriek van Europa, in het Zuid-Italiaanse Tarente, niet stilgelegd hoeft te worden. Dat meldt de krant Il Sole 24 ore.

Het stilleggen dreigt juist door een besluit van de regering voor strengere milieuregels. Volgens fabriekseigenaar ArcelorMittal zou het hierdoor onmogelijk zijn om de fabriek na 6 september in bedrijf te houden. Er wordt wel gewerkt aan het schoner maken van de vervuilende locatie, maar dat zou pas in 2023 klaar zijn. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde staalconcern ArcelorMittal kocht de fabriek vorig jaar nog voor 1,8 miljard euro van de Italiaanse staat.

De fabriek in Tarente veroorzaakt al jaren problemen. Daarom waren er met ArcelorMittal afspraken gemaakt over wettelijke bescherming bij milieuschade door de hoogovens. Tot de modernisering is afgerond mocht de fabriek alleen blijven draaien omdat de overheid het bedrijf wettelijk beschermde tegen aansprakelijkheid voor de giftige uitstoot. Maar de strengere milieuregels zetten een streep door die afspraken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 74% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 5 juli 2019 10:16

  Milieu gezeur....

  Begin eerst in Europa een wet in leven te roepen voor geboortebeperking.
  Dan doe je significant echt iets tegen klimaat.
  Wil je doorgroeien naar 8 miljard, dan gaat het niet lukken om de Aarde te redden door belastingen te verhogen voor klimaat, want de basis (warmte, eten,kleding) zal niet minder worden. Bedrijven doen veel aan milieu, maar krijgen op hun flikker terwijl de consument flink doorgaat met consumeren.

  Gewoon 1 kind per gezin voor de komende 50 jaar.

  Krijgen wij beter balans tussen vraag en aanbod en wordt de Aarde beschermd.

  Daarom is het hypocrisie... want wie durft het in haar verkiezings programma op te nemen voor Geboortebeperking ?

  In NL is al geen plaats voor nieuwe woningen... en wij willen graag naar de 20 mio inwoners of zo, door minder plastic te gebruiken en minder gas en meer op elektra...wat uiteindelijk 0,00009 % opleverd.

  Wat een gezeur.

  Laat MT verder business drijven en politiek zich meer bemoeit naar de vraag of 7 miljard wereld bevolking goed is voor de Aarde. 2. forum rang 5 dasokwat 6 juli 2019 03:13
  Beetje eigenaardige verhaal
  Omdat Europa zo vergrijst hebben de linkse rakkers miljoenen ongeletterde vreemdelingen binnen gehaald.
  Mensen met een totaal andere levensinstelling, welke bovendien 3X zoveel kinderen krijgen als de bezitters van de gebieden waar ze mogen wonen.
  Nu wil je weer een geboortebeperking ? Voor wie de originele bevolking of onze gasten
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare