Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijs ijzererts flink gedaald na opmars

Gepubliceerd op 5 juli 2019 08:30 | Views: 2.775

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

SINGAPORE/PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van ijzererts ging vrijdag flink omlaag op de termijnmarkt in Singapore. De prijs kwam onder druk te staan na een oproep door de Chinese staalbranchevereniging aan de Chinese overheid om "de orde" op de ijzerertsmarkt te handhaven.

De prijs van een ton ijzererts zakte met wel 6,2 procent, tot ruim 107 dollar. Maandag werd nog het hoogste niveau in vijf jaar tijd bereikt, mede door slecht weer in Australië waardoor leveringen van ijzererts aan China werden verstoord. Branchevereniging China Iron & Steel Association zei dat de prijzen te sterk zijn opgelopen en ziet graag dat die weer op "redelijke" niveaus terugkeren. Er is gevraagd om een onderzoek naar de rally die de ijzerertsprijs de afgelopen tijd beleefde.

Volgens de industriegroep zijn er inmiddels geen aanbodproblemen meer bij ijzererts, omdat de productie in Brazilië weer herstellende is na een dambreuk bij een mijn eerder dit jaar en de Chinese binnenlandse productie groeit. Mogelijk kan er in de tweede helft overaanbod optreden door een afzwakkende staalproductie in China, aldus de brancheorganisatie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare