Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klacht tegen ING om financiering palmolie

Gepubliceerd op 5 juli 2019 07:05 | Views: 4.650 | Onderwerpen: oeso

ING 07 aug

6,61 +0,11 (+1,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Milieudefensie dient een klacht in tegen ING bij het Nederlandse contactpunt van de OESO, de organisatie van ontwikkelde landen. Dat bevestigde de milieuorganisatie na berichtgeving door Het Financieele Dagblad (FD).

De klacht van Milieudefensie gaat over het financieren door ING van drie palmoliebedrijven: Socfin, Noble en Wilmar. De organisatie wil dat ING de banden met deze palmoliebedrijven verbreekt en zich terugtrekt uit de industriële palmoliesector. Milieudefensie wijst erop dat ING al lang op de hoogte wordt gesteld van de misstanden in de sector. "ING weet dus tot welke schadelijke gevolgen hun investeringen leiden en is willens en wetens blijven doorgaan met het financieren van deze palmoliebedrijven."

Met de OESO-klacht hoopt Milieudefensie de druk op ING op te voeren. Palmolie is een veelzijdige grondstof voor een reeks producten, van koekjes tot shampoo. "ING deelt de bezorgdheid over milieu- en sociale kwesties bij palmolieplantages", liet een woordvoerder aan het FD weten. "Wij gaan de dialoog aan met onze klanten, ook die uit de palmolieketen, om ze aan te zetten tot het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Deze visie - betrokkenheid in plaats van uitsluiting van palmolie - wordt ook gedeeld door organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en de IUCN. Als de dialoog niet leidt tot verbeteringen, kunnen we uiteindelijk besluiten om onze relatie te beëindigen", aldus de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

oeso

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 5 juli 2019 08:22
  Tuurlijk, joh.

  Die oerwouden hadden ze allang moeten digitaliseren. De dieren kan je er dan zelf bijkopen in de PlayStore.

  En iedereen vanaf de geboorte een varkenshart reserveren. Dat is sterker en kan wel tegen die palmolie.

  Rijst op de plank? Zal altijd zo blijven door de corruptie die ten grondslag ligt aan al de ellende die die palmolie veroorzaakt. Hoeven ze zich geen zorgen over te maken.

  Het is overal tegenwoordig. Heb je wat nodig, ga naar het strand en als je een dooie hond ziet liggen dan kan je daar in de buurt gewoon je zak vullen met dat aangespoelde spul. Wel handschoenen aandoen!
 2. forum rang 5 am1993 5 juli 2019 11:38
  Tja, er verdwijnt 1,5 voetbalveld aan regenwoud PER MINUUT. Dus lekker doorgaan met financieren zou ik zeggen. Milieu - organisaties hebben de leus: Red de aarde. Nou, de aarde redt zich wel is in het verleden gebleken. De leus moet zijn: Red de mensheid.
  De kinderen van nu (in Nederland/EU) gaan nog hongersnood meemaken. Mark my words.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare