Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS staan twee Chinese passagiersvliegtuigen toe per week

Gepubliceerd op 5 juni 2020 19:06 | Views: 2.754 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

Air France-KLM 03 jul

4,21 +0,04 (+1,03%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - Twee Chinese passagiersvliegtuigen mogen voortaan wekelijks landen in de Verenigde Staten. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Transport bekend. Dat betekent een halvering van het aantal vluchten dat de Chinese luchtvaartmaatschappijen momenteel uitvoeren.

Het besluit komt na gekibbel over luchtvaart tussen de twee economische grootmachten. Zo weerde China buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vanwege de zorgen rondom het coronavirus. Peking kwam daarop terug nadat president Donald Trump dreigde de landingsrechten voor Chinese maatschappijen in de VS vanaf medio juni helemaal in te trekken.

Bepaalde Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen vanaf volgende week een keer per week naar een stad van hun keuze in China vliegen. Dat kan worden opgevoerd als blijkt dat er de komende weken geen besmette mensen met Covid-19 aan boord zitten.

Als China zijn beleid ten opzichte van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weer aanscherpt, zullen de VS de landingsrechten van de Chinezen herzien, belooft het ministerie. Verder zijn Amerikanen boos dat Peking zonder overleg besluiten neemt die de luchtvaart tussen de VS en China raken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. plusmin 6 juni 2020 02:59
  quote:

  UglyDuck schreef op 5 juni 2020 19:38:


  Vergeet niet, zij waren de eersten geweest die de vluchten hadden geschrapt omdat corona.

  Nu zijn zij een vd meest geraakte landen en nu willen ze dat andere landen de deuren voor hun opent.


  Aparte benadering maar niet minder bewonderenswaardig van u...
  Als China zelf direct alle vluchten had geschrapt dan had de rest van de wereld nu (bijna) niet in deze crisis gezeten. Wellicht is 'Peking Eend' een meer passende alias voor u?
 2. Mr.J.bonds 6 juni 2020 03:37
  Ik vind dat China tot de Bottem moet gaan om uit te zoeken waar Corona vandaan is gekomen..
  Dit is 1000% essentieel om herhaling te voorkomen. Dus wel of geen fooodmarket. Wel of geen lab in Wuhan waar te slecht toezicht is gehouden. Klaarblijkelijk komen SARS en MERS ook uit China. Dus lijkt me godverdomme toch heel heel heel heel héél erg belangrijk dat er tot het naatje wordt gegaan waar deze shit vandaan komt.. Of wil je een 4e dodelijker virus over de wereld hebben. We hebben knetter veel geluk gehad in feite met COVID19.. Had ook een stukje dodelijker kunnen zijn als dit halftame, opgevoerde griepvirus wat het is..

  Ben echt geen Trump-fan.. Maar totdat dit gewoon duidelijk is kan feitelijk de Chinese Goverment echt de tering krijgen als zij geen openbaarheid van zaken willen geven.. Toch al geen fan van de comu. manier van denken van de leiders aldaar.

  Maar als zij hun ideologisch denken voorkeur willen geven t.o.v. 300.000 corona doden wereldwijd en miljoenen besmetten en honderden miljarden aan economische schade en vele honderden miljoenen werklozen en tientalen miljoenen faillissementen in alleen al Europa. Dan zeg ik. Trek die Chinese muur maar weer op. En fuck de Chinese Overheid!. Lang genoeg eco, geprofiteerd als productie-motor van de wereld. En hun eigen afzetmarkt met 1.3 mld. Chinezen die meer geld en welvaart hebben is groot genoeg. Adieu! We starten maak-industrie gewoon zelf weer op in Europa. Gewoon voor NL DAF en FOKKER weer terug. Plus zelf bedruipende landbouw plus meubelindustrie plus de bouw and you name it. Fuck dat uitbesteden. We gaan gewoon weer dingen zelf doen en maken in Europa en NL. En daar zijn we dan gewoon trots op. Die kaaskoppen kunnen gewoon ook heus wel wat. GVD!
 3. UglyDuck 6 juni 2020 06:53
  Nog aparter is hoe jij denkt dat jij zelf geen enkele verantwoordelijkheid hebt.

  In Frankrijk is al bewezen dat corona in december aanwezig was. Maarmaarmaar...

  Heel apart ook dat jij het normaal vindt dat de VS als meest geraakt land wel vluchten naar andere landen heeft en dat ook normaal vindt.
  Maar jij ondertussen wel het tegenovergestelde verwacht van China.

  Leef jij soms op een andere planeet.
 4. forum rang 4 IceBear1 6 juni 2020 16:06
  quote:

  UglyDuck schreef op 6 juni 2020 06:53:


  Nog aparter is hoe jij denkt dat jij zelf geen enkele verantwoordelijkheid hebt.

  In Frankrijk is al bewezen dat corona in december aanwezig was. Maarmaarmaar...

  Heel apart ook dat jij het normaal vindt dat de VS als meest geraakt land wel vluchten naar andere landen heeft en dat ook normaal vindt.
  Maar jij ondertussen wel het tegenovergestelde verwacht van China.

  Leef jij soms op een andere planeet.  Niemand wil natuurlijk met de billen bloot als men grove fouten gemaakt heeft.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare