Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banenrapport VS in focus op beurzen'

'Banenrapport VS in focus op beurzen'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag met winst te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting hoger beginnen. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt gepubliceerd. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent vanwege de coronapandemie.

De Europese chipbedrijven zullen waarschijnlijk in de schijnwerpers staan. De Amerikaanse chipmaker Broadcom waarschuwde in een prognose voor het lopende kwartaal voor een zwakke vraag naar smartphone-onderdelen als gevolg van de coronacrisis. Nu een groot deel van de wereldbevolking thuiszit, is de vraag naar mobiele telefoons gedaald. De impact van de coronacrisis bleef volgens Broadcom in de afgelopen periode nog beperkt.

Ook de Nederlandse supermarkten staan in de belangstelling. Volgens onderzoeksbureau IRI hebben de supers dit jaar in totaal al bijna 1,7 miljard euro extra omzet binnengehaald mede dankzij de coronacrisis. Dat is ongeveer 10 procent meer dan een jaar geleden.

Holland Colours kwam nog met jaarcijfers. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Het bedrijf profiteerde van prijsstijgingen in Europa en Amerika en volumegroei in Azië. Vanwege de grote onzekerheid over de coronacrisis en de verwachte economische neergang wil de onderneming de winst volledig aan de reserves toevoegen en geen dividend uitkeren.

Koffieconcern JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts, liet weten dat bij de recente beursgang volledig gebruik is gemaakt van de zogeheten overtoewijzingsoptie. Daardoor zijn ruim 10,7 miljoen aandelen extra in de handel gezet dan eerder gemeld. De totale opbrengst van de beursgang kwam daarmee uit op bijna 2,6 miljard euro.

In Frankfurt zal het aandeel Lufthansa mogelijk bewegen op de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde de afgelopen tijd flink geslonken.

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend lager. De AEX-index daalde 0,4 procent tot 559,13 punten, terwijl de MidKap 0,5 procent klom tot 772,96 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,6 procent. Ook Wall Street deed overwegend een stapje terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent in de plus op 26.281,82 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent en techbeurs Nasdaq zakte 0,7 procent.

De euro was 1,1367 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 37,56 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 40,28 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:54 Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 11:19 Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juni 2020 09:24
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 5 juni 2020 08:43:

    Volgens economen is het kantelpunt al ingezet en afvlakking en afname .
    Prachtig Nieuws voor USA en AEX .
    Paolini zelf is tamelijk pessimistisch over de kansen van aandelen.

    Kempen: Aandelenmarkten te optimistisch

    Pimco: Chinese economische groei ook in 2e kwartaal negatief

    BofA: Slechts 10% fondsmanagers gelooft in V-herstel

    AXA: Einde opkoopprogramma ECB al in zicht

    Ik kopieer nu alleen wat kopjes van het COVID-19 liveblog.
    Volgens mij zijn de meeste economen niet heel erg positief.

    Bron: www.iexprofs.nl/Nieuws/494877/De-impa...
  2. forum rang 10 bp5ah 5 juni 2020 10:34
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 5 juni 2020 08:43:

    Volgens economen is het kantelpunt al ingezet en afvlakking en afname .
    Prachtig Nieuws voor USA en AEX .
    Hoort te dalen op dit cijfer van vanmiddag Lepre, gaat niet beter zijn dan verwacht, ook een dramatisch cijfer. We zitten in een crash momenteel, alleen is het een crash omhoog die geen enkele feeling meer heeft met de economie. All things end.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links