Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flinke daling resultaat Voestalpine

Gepubliceerd op 5 juni 2019 08:55 | Views: 2.184

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

WENEN (AFN) - Het Oostenrijkse staalconcern Voestalpine heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een fors lager bedrijfsresultaat behaald, terwijl de omzet naar een recordniveau steeg. Voestalpine wijst daarbij op een reeks buitengewone posten die een negatief effect hadden op de winstgevendheid.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) in het eind maart afgesloten boekjaar zakte met bijna 20 procent tot 1,56 miljard euro. De omzet steeg met ruim 5 procent tot 13,6 miljard euro. Voestalpine had te maken met productieverlies door werkzaamheden aan een grote smelterij in Linz, voorzieningen voor een lopend kartelonderzoek in Duitsland naar het bedrijf en problemen met het opstarten met een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten.

Voestalpine gaf aan hard te werken om dit boekjaar het resultaat stabiel te houden, ondanks de toenemende economische onzekerheden. De belangrijkste uitdaging daarbij is het werk bij de Amerikaanse activiteiten om zo ambitieuze volumedoelstellingen te behalen.

Het bedrijf wil het dividend verlagen naar 1,10 euro per aandeel, van 1,40 euro een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare