Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Shell in trek door oplopende olieprijzen

Aandeel Shell in trek door oplopende olieprijzen

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasconcern Shell was dinsdag erg in trek op de beurs in Amsterdam dankzij de oplopende olieprijzen. Daardoor steeg de beurswaarde van Shell met ongeveer 6,5 procent. Beleggers verwerkten daarnaast weer een flinke hoeveelheid kwartaalberichten van grote Europese bedrijven. De belangrijkste beursgraadmeters toonden duidelijk herstel na de zware koersverliezen van een dag eerder.

De AEX-index aan het Damrak sloot 2,7 procent in de plus op 509,83 punten. Maandag verloor de hoofdindex nog ruim 3 procent. De MidKap steeg 1,3 procent tot 710,36 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 2,5 procent aan.

De olieprijzen liepen verder op door de hoop dat de vraag naar olie weer toeneemt nu steeds meer Amerikaanse staten en Europese landen de coronamaatregelen versoepelen. Een vat Amerikaanse olie kostte bijna 19 procent meer op 24,24 dollar en Brentolie werd een kleine 12 procent duurder en was daarmee voor het eerst in weken weer iets meer dan 30 dollar per vat waard.

Herstellende olieprijzen

Shell profiteerde van de herstellende olieprijzen en het zwaargewicht eindigde in de kopgroep van de AEX met een winst van 6,5 procent. De Franse olieproducent Total won verder bijna 8 procent in Parijs. Het bedrijf zag de kwartaalwinst flink dalen maar handhaafde het dividend. Het Spaanse Repsol, dat ook met cijfers kwam, steeg ruim 13 procent in Madrid en BP klom dik 6 procent in Londen.

Grootste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen was overigens winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield, dat 6,7 procent meer waard werd. Verder gingen biotechbedrijven Galapagos en Pharming flink vooruit in Amsterdam, met plussen van bijna 6 procent.

BNP Paribas

Elders in Europa trok BNP Paribas de aandacht. De grootste bank van Frankrijk won in Parijs ruim 4 procent procent dankzij meevallende resultaten. In Frankfurt vielen de kwartaalcijfers van chipmaker Infineon (plus 6,2 procent) in de smaak. Siemens Healthineers steeg een kleine 7 procent. Het Duitse medisch technologiebedrijf presteerde afgelopen kwartaal goed, mede dankzij de gestegen verkoop van medische scanners. Ook de Duitse maaltijdbezorger HelloFresh deed goede zaken in het eerste kwartaal en werd beloond met een koerswinst van circa 10 procent.

De euro was 1,0841 dollar waard, tegen 1,0916 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 5 mei 2020 19:22
    Idiote wereld leven we in. Er wordt zoveel geld in de markt gepompt, dat de meest vreemde dingen gebeuren. Olieprijs van -30 naar +30, hoe bizar wil je het hebben? Apple leent 8,5 miljard dollar, terwijl ze 190 miljard op de bank hebben staan, en keren dat vervolgens uit aan de aandeelhouders. Allemaal excessen die aan een normale burger niet uit te leggen zijn.
  2. [verwijderd] 5 mei 2020 21:19
    quote:

    mok schreef op 5 mei 2020 19:22:

    Idiote wereld leven we in. Er wordt zoveel geld in de markt gepompt, dat de meest vreemde dingen gebeuren. Olieprijs van -30 naar +30, hoe bizar wil je het hebben? Apple leent 8,5 miljard dollar, terwijl ze 190 miljard op de bank hebben staan, en keren dat vervolgens uit aan de aandeelhouders. Allemaal excessen die aan een normale burger niet uit te leggen zijn.
    Bank ja maar waarschijnlijk off shore om belasting te ontlopen.
    Toen Trump president werd konden al die bedrijven tegen vriendelijke voorwaarden dat geld het land in halen onder het motto goed voor Amerika.
    Dat daarmee corporate Amerika opnieuw een fair aandeel in de belastingen had ontlopen....

    Ach met 25000 miljard staatsschuld, wie heeft er dan als.land faire inkomsten nodig.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    870,27
    -0,43% -3,75
  2. SHELL PLC 17:39
    34,040
    +0,07% +0,025

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links