Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion verwacht flinke impact crisis op automotive-tak

Gepubliceerd op 5 mei 2020 08:33 | Views: 2.531

Kendrion 19 okt

16,50 +0,20 (+1,23%)

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion verwacht dat de coronacrisis de komende tijd een flinke negatieve impact zal hebben op zijn activiteiten voor de auto-industrie omdat veel autofabrieken in Europa en de Verenigde Staten zijn stilgelegd. In China zijn de automotive-activiteiten inmiddels weer bijna terug op het niveau van voor de uitbraak van het coronavirus.

Volgens het bedrijf wordt vooral de omzet gerelateerd aan personenauto's geraakt door de crisis en in mindere mate die uit trucks, bussen en landbouwvoertuigen. Bij de industriële activiteiten van de onderneming zijn de inkomsten stabieler.

Kendrion boekte in het eerste kwartaal een omzet van 109,6 miljoen euro, een lichte stijging vergeleken met een jaar eerder. Daarbij profiteerde het bedrijf van de overname van de Duitse remmenfabrikant INTORQ. Exclusief die overname daalde de omzet met 12 procent. De genormaliseerde nettowinst bleef in vergelijking met vorig jaar stabiel op 4,7 miljoen euro.

Dividend

Kendrion kondigde in april al aan zijn dividend op te schorten als voorzorgsmaatregel. Ook werden andere maatregelen genomen om de crisis het hoofd te bieden, waaronder extra kostenbesparingen. Zo heeft het hoogste management ingestemd met een tijdelijke verlaging van het salaris.

In een toelichting verklaarde topman Joep van Beurden van Kendrion blij te zijn met het herstel van de activiteiten in China. "Het is snel gegaan in China. Als dat ook in Europa zou gebeuren zou dat fantastisch zijn", stelde hij. Al met al erkent Van Beurden dat het een moeilijke periode is voor het bedrijf, maar hij blijft voorzichtig optimistisch over de toekomst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. lei van de prei 5 mei 2020 09:51
    quote:

    ischav2 schreef op 5 mei 2020 08:37:


    April zal een slechte maand zijn, maar autofabrieken zijn weer opgestart. Duitse overheid zal elektrificatie stimuleren. Zie ook de aangekondigde subsidie per 1 juli in Nederland. Verwacht een uitstekende 2de helft en daarmee een veel hogere koers eind dit jaar.


    zeer optimistisch
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare