Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Altice voert omzet en winst flink op'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice heeft zijn omzet en winst in het eerste kwartaal naar verwachting fors opgevoerd, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die is samengesteld door persbureau Bloomberg. Het kabelconcern maakt donderdag resultaten bekend.

De opbrengsten worden geraamd op 5,9 miljard euro, tegen 4,3 miljard euro een jaar eerder. Dat zou een stijging betekenen van bijna 40 procent, en dat geldt ook voor het bedrijfsresultaat. De aangepaste ebitda komt volgens de schattingen uit op 2,2 miljard euro, tegen 1,6 miljard euro vorig jaar.

Bij de cijferpublicatie zal ook met aandacht worden gekeken naar de prestaties van Altice in Frankrijk. Daar was in het vierde kwartaal voor het eerst sinds tijden weer sprake van omzetgroei. Daarmee leken de inspanningen die Altice pleegde om snelle netwerken in Frankrijk uit te rollen zich uit te betalen.

In de laatste maanden van vorig jaar lag de winst van Altice overigens ook al behoorlijk hoger dan een jaar eerder, bij een licht aangetrokken omzet. Topman Michael Combes sprak in maart in een toelichting op de resultaten van een omslag in Europa en sterke resultaten in de Verenigde Staten.

Aan de overzijde van de oceaan werkt Altice aan een beursgang in New York van zijn Amerikaanse activiteiten. Daarvoor werd vorige maand een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Altice USA is samengesteld uit de afgelopen jaren overgenomen Amerikaanse bedrijven Cablevision en Suddenlink. De inlijving van Cablevision werd in juni vorig jaar afgerond, die van Suddenlink eind 2015.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links