Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op banencijfer VS

Beurzen wachten op banencijfer VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag weinig beweging zien. Beleggers waren vooral in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven. Daarnaast bleef de blik gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die in Washington worden voortgezet.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur een fractie hoger op 561,80 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 800,93 punten. De hoofdindex in Parijs won 0,1 procent en de DAX in Frankfurt verloor 0,1 procent.

De Londense FTSE daalde een fractie. De Britse premier Theresa May vraagt de Europese Unie om brexit-uitstel tot uiterlijk 30 juni. Ook treft Londen voorbereidingen om deel te nemen aan de Europese parlementsverkiezingen in mei.

Altice

Vopak profiteerde van adviesverhogingen door KBC Securities en Equita en was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 1,2 procent. Het tankopslagbedrijf liet weten zijn terminals in Amsterdam, Hamburg en het Spaanse Algeciras te verkopen aan First State Investments. Supermarktconcern Ahold Delhaize stond onderaan met een verlies van 0,8 procent.

In de MidKap ging Altice Europe aan kop met een plus van 2,5 procent. Volgens Goldman Sachs heeft het management van het kabel- en telecombedrijf in een roadshow voor ,,geruststelling'' gezorgd wat betreft het verbeteren van de onderliggende trends op de Franse markt. Takeaway won 1,9 procent. Maaltijdbezorgbedrijf Delivery Hero liet weten de aandelen Takeaway.com, die het in handen kreeg na de recente verkoop van zijn Duitse activiteiten aan het Nederlandse bedrijf, in de markt te zetten.

Swedbank

In Stockholm stond Swedbank een fractie hoger. Voorzitter Lars Idermark van de Zweedse bank treedt per direct terug. De bank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern. Eerder werd topvrouw Birgitte Bonnesen al de laan uitgestuurd.

De euro was 1,1230 dollar waard, tegen 1,1220 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 62,07 dollar. Brent werd 0,2 procent goedkoper op 69,26 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links